R. Karbauskis: ekonomikos smukimas nėra priežastis nevykdyti pensijų indeksavimo

Valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad Finansų ministerija yra linkusi daryti atsargią ekonomikos prognozę, tuo tarpu jis, remdamasis ekonomistų prognozėmis, mano, kad ekonomikos rodikliai bus teigiami. „Valstiečių“ lyderis priduria, kad net jei bus pastebimas i ekonomikos smukimas, pensijos bus indeksuojamos.

„Finansų ministerija visą laiką prognozuoja ekonomikos augimą arba lėtėjimą kažkokioje perspektyvoje. Jie yra labai konservatyvūs šiuo klausimu. (Ministerija – ELTA) iš tikrųjų visą laiką daro atsargią prognozę, nes jokiu būdu negali suklysti, negali kitų metų biudžeto suplanuoti pasiremdami, pavyzdžiui, geresne prognoze negu ji iš tikrųjų gali būti.

Bet ekonomistai (...) sako, kad ekonomikos augimas bus teigiamas, jis nebus neigiamas. Bet tai neprieštarauja tam, ką sako Finansų ministerija, nes Finansų ministerija tik tai pirmą 2021 metų ketvirtį žinos, koks buvo (ekonomikos – ELTA) kritimas arba augimas. Dėl to viskas yra gerai, jokio prieštaravimo nėra tarp to, ką sako ekonomistai, ir ką sako Finansų ministerija.“, – „Žinių radijui“ kalbėjo R. Karbauskis.

Anot jo, nepriklausomai nuo to, ar bus matyti ekonomikos augimas, ar kritimas, valdantieji sieks įvesti pensijų indeksavimą, net jei tam reiktų pakeisti įstatymą.

„Įstatymas dėl pensijų indeksavimo dabar yra toks, kad jeigu yra ekonomikos kritimas, tokiu atveju indeksavimas nevykdomas, jeigu pakilimas – tada vykdomas, automatiškai perskaičiuojama. Mes pasakėme, kadangi Lietuvos skaičiai tikrai yra labai geri, geriausi Europos Sąjungoje, tikrai valstybė galės vykdyti indeksavimą, ir premjeras, ir finansų ministras taip pat pasakė.

Dabar turime pakeisti įstatymą, įvesti normą, kad nebūtinai (turi būti – ELTA) ekonomikos augimas, nedidelis minusas nėra priežastis nevykdyti indeksavimo. Jeigu bus teigiamas (ekonominis augimo rodiklis – ELTA) nieko nepakenks ta pataisa, jeigu bus kažkoks nedidelis minusas, tokiu atveju indeksavimas vis tiek bus vykdomas“, – klabėjo R. Karbauskis.

„Jeigu (opozicija – ELTA) iki sausio mėnesio gautų daugumą balsų Seime, iki sausio mėnesio turės progą tuos įstatymus atšaukti. Bet, tikėkimės, kad to nebus“, – pridūrė jis.

Pagal naujausią ekonominės raidos scenarijų, senatvės bei netekto darbingumo pensijos 2021 metais galėtų augti 7,17 proc., antradienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Rinkimai ir nenoras pasitraukti nuo lovio yra pensijų indeksavimo pagrindas.

oi , kaip konservatoriai VĖL n o r i nuskriausti,

oi , kaip konservatoriai  VĖL n o r i  nuskriausti, portretas
p e n s i n i n k u s-- juk visiškai a t v i r a i JIE sako,----PENSININKAI !--nei VIENO balso už konservatorių vagių GAUJĄ, lai JIE nuskęsta savo SMARVĖJE

Vienintelis

Vienintelis portretas
turintis proto politikas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių