Renovuos valstybei priklausančius pastatus

Pirmą kartą pradedami modernizuoti valstybei priklausantys pastatai. Turto bankas pasirašė sutartis dėl trijų administracinių pastatų atnaujinimo. Tai leis sutaupyti lėšų jų šildymui.

Valstybės kontrolė jau ne kartą atkreipė dėmesį, jog valstybės nekilnojamasis turtas valdomas neefektyviai, todėl būtina pastatus modernizuoti.

Skaičiuojama, kad vien Vyriausybės rūmų šildymui per metus išleidžiama per 200 tūkstančių eurų. Valstybės kontrolė ir specialistai jau seniai kalba apie neefektyviai valdomą valstybės turtą, nes vienam darbuotojui tenka per didelis plotas, dėl energiškai neefektyvių pastatų jų šildymas labai brangus. Dėl to prieš pustrečių metų įkurtas Energijos efektyvumo fondas, skirtas modernizuoti senus valstybinius pastatus bei gerinti gatvių apšvietimą. Į šį fondą lėšos atkeliauja iš Europos Sąjungos fondų.

Turto bankas pasirašė pirmąsias sutartis, skirtas modernizuoti tris administracinius pastatus Alytuje, Tauragėje ir Marijampolėje.

Artimiausiu metu bus pasirašytos dar dvi tokios sutartys dėl pastatų Vilniuje ir Kaune. Bendra sutarčių suma sieks beveik 2 milijonus eurų. Atnaujinti pastatai taupys valstybės išlaidas šildymui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių