A. Romanovskis: verslas iš naujos valdžios nori dialogo, stabilumo

Būsima valdžia turėtų siekti dialogo su verslu bei nepriiminėti staigių sprendimų, ypač mokesčių srityje, sako Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas.

Pasak Andriaus Romanovskio, prieš rinkimus šį lūkestį atitiko kone visos partijos, su kuriomis verslas bendravo. Anot jo, gerai, kad į parlamentą nepateko radikalios, prieš verslą nusiteikusios partijos.

„Mūsų lūkestis ir visos partijos, su kuriomis kalbėjome, jį atliepė – kad būtų kalbamasi, nebūtų priimama staigių sprendimų, ypač mokestinėje srityje. Visos partijos akcentavo socialinio dialogo ir palankių sąlygų verslui darymą, netgi centro-kairės partijos. Tai tas labai džiugina, nes iš principo matome, kad vienaip ar kitaip praėjo jie“, – BNS sakė A. Romanovskis.

„O tos radikalios partijos, kurios buvo neigiamai nusiteikusios verslo atžvilgiu, jos net neperžengė 5 proc. ribos“, – pridūrė jis.

Verslo konfederacijos prezidentas pabrėžė, kad ir labiau į kairę linkstančios išrinktos partijos verslo atžvilgiu yra nusiteikusios palankiai ir „nepopulistiškai“.

„Aš sakyčiau, kad ir kitose partijose, kurios yra į kairę pusę, yra nemažai politikų, kurie yra pakankamai racionalūs ir nepopulistai (...). Dabar tas rezultatas mus džiugina, nes iš esmės nebėra noro mokesčius pakelti, kažką apriboti, ar kažką išbuožinti“, – tvirtino A. Romanovskis.

Anot jo, balsuodama prieš radikalesnes partijas Lietuva parodė, kad populizmo banga šalyje atslūgsta.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už konservatorius balsavo 24,8 proc. rinkėjų, valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 17,5 proc. balsų, Darbo partija – 9,47 proc., Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija surinko 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,78 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių