Rugsėjo 3-iąją alkoholio bus galima įsigyti beveik visur

Prekybos centras „Lidl“ alkoholiu neprekiaus ir rugsėjo 3 dieną, į kurią šįmet perkelta mokslo metų pradžios šventė. Visi likę prekybininkai alkoholinius gėrimus tądien parduos.

Nepaisant to, kad draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo 1-ąją į kitas dienas neperkeliamas, prekybininkams palikta teisė apsispręsti, ar jie planuoja prekybą apriboti ir rugsėjo 3 dieną.

„Lidl Lietuva“ direktorius Radostinas Roussev-Peine'as sako, kad žinių siekimas ir alkoholio vartojimas nėra suderinami dalykai.

„Mūsų įsitikinimu, prekybos alkoholiu ribojimas per mokslo metų pradžios šventę yra skirtas ugdyti sąmoningą visuomenę ir priminti, kad žinių siekimas ir alkoholio vartojimas nėra suderinami dalykai. Apribodami prekybą alkoholiu rugsėjo 3-iąją, kviečiame šeimas sutikti šią mokslo ir žinių šventę blaiviai“, – pranešime cituojamas direktorius.

Kaip nurodė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, nepaisant to, kad draudimas neperkeliamas į kitas dienas, rugsėjo 3 dieną, kaip ir kitomis dienomis, prekybininkai privalo laikytis visų kitų Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų: neparduoti alkoholinių gėrimų asmenims iki 20 metų, užtikrinti, kad viešojo maitinimo vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, o esant abejonių, kad perkantis alkoholinius gėrimus asmuo yra jaunesnis negu 25 metų, iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens reikalauti pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą ir pan.

Šiuo laikotarpiu, departamento teigimu, bus skiriamas ypatingas dėmesys Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų laikymosi priežiūrai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

I sveikata

I sveikata portretas
Aciu seimo cirkininkam kad siandien galesim isigyti alkoholio nu jus tiesiog super kad daugiau tokiu istatymu hahaha cirkininkai

R

R portretas
DRAUSTI DRAUSTI DRAUSTI, BRANGINTI BRANGINTI, BRANGINTI !!!!!! IVEDUS EURĄ NIEKAS NEPABRANGS:(((( Su Rugsėjo 3-ąją draugai

nu

nu portretas
ir super!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių