S. Jakeliūnas: pensijų reformą pasiūlė verslininkai

Vyriausybės viešai pristatyta pensijų reforma nesulaukė premjero Sauliaus Skvernelio frakcijos kolegų „valstiečių“ vieningo palaikymo.

Kai kurie jų neslepia nepritarsiantys siūlymui dviem procentais mažinti „Sodros“ mokestį ir sako, kad jį sumažinus, norint paskatinti būsimuosius pensininkus daugiau kaupti privačių pensijų, būtų skriaudžiami dabartiniai pensininkai.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis sako sulaukęs grupės valstiečių žaliųjų parlamentarų prašančių torpeduoti vyriausybės siūlymą.

Dabartinių pensininkų gyvenimas netaps sotesnis – tas pats gresia ir būsimiesiems pensininkams – taip Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas apibendrino savo kolegos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje S. Skvernelio vyriausybės viešai pristatytą pensijų reformą.

Dviem procentais sumažinus „Sodros“ mokestį dirbantiesiems, kartu planuojama iki keturių procentų padidinti įmokas į privačius pensijų fondus tiems, kurie dalyvauja antrojoje pensijų kaupimo pakopoje, tai yra kaupia ir privačią pensiją. Pagal planus į fondą sumokėjusiems keturis procentus nuo savo pajamų valstybė pridėtų du procentus nuo vidutinės algos.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas sako, kad jis ir dalis kitų valdančiosios valstiečių žaliųjų frakcijos narių Seime tikrai nepalaikys siūlymo dviem procentais mažinti „Sodros“ mokestį.

S. Jakeliūnas sako, kad tokią pensijų reformos sprendimą pasiūlė verslininkai.

„Aš tiesą sakant žinau, kas jį pasiūlė – tai yra verslo atstovai ir jį palaiko Lietuvos bankas, kuris turbūt nederamai kišasi į šitą procesą ir per daug peržengia savo kompetencijos ir įgaliojimų ribas ir vyriausybė galbūt buvo įtikinta, kad tai yra viskas gerai, niekas nenukentės“, – sako S. Jakeliūnas.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būsimas pensininkas.

Būsimas pensininkas. portretas
Kaupkim mėsą krokoiienos paviale ( šerim krokodilą).Jis privatus mėos gabalas..Kai šalksim pšauksim krokoilą ir ...

Pensininke

Pensininke portretas
kokie nemastantys busimieji pensininkai, kurie nori kaupti pensijas privaciuose fonduose. Nera visisko pasitikejimo privaciais fondais, jie siekia tik asmenines naudos. Tai kokia privati pensija gali buti kaupiama pas nedorus fondu valdytojus. Privacios nuosavybes sazine irode Mockaus koncernas ir kti nedoreliai, nepasisotine pinigais oligarchai. Net jaunesnieji musu zmones nesusimasto, kad pas mus didesne tikimybe pensijas palikti valstybineje istaigoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių