S. Kropas: „Deutsche Bank“ pasirodymas Lietuvos rinkoje – sveikintinas dalykas

  • Teksto dydis:

Didžiausiam Vokietijos bankui "Deutsche Bank" perkant "Snoro" paskolų portfelį Lietuvoje, Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas sako, kad bet kokios užsienio finansinės institucijos pasirodymas vietos rinkoje yra sveikintinas dalykas, nes į sektorių įneša sveikos konkurencijos, tačiau, pasak jo, mažai tikėtina, kad "Deutsche Bank", kuris Baltijos šalimis domėjosi dešimtojo dešimtmečio pabaigoje, mažmeninės bankininkystės verslo Lietuvoje imtųsi tuo metu, kai kiti šioje rinkoje veikiantys bankai mažmeninės bankininkystės verslo apimtį mažina.

"Dar dešimtojo dešimtmečio pabaigoje "Deutsche Bank" buvo susidomėjęs Baltijos šalimis. Esu tikras, kad kai kurios įmonės tuomet pasiūlymu pasinaudojo ir gal net iki šių dienų viena ar kita forma bendradarbiauja su "Deutsche Bank", - "Verlo žinioms" sakė S.Kropas ir pabrėžė, kad "Deutsche Bank" jo vadovaujamoje asociacijoje kol kas nesilankė ir savo planų nepristatė.

"Deutsche Bank"sandorio nekomentuoja - iš jų centrinės būstinės dienraštį pasiekė atsakymas, jog bankas "dar nėra tokioje pozicijoje", kad galėtų komentuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių