S. Skvernelis: 2018 metais naujų mokesčių nebus

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkui pareiškus, jog jis pritartų naujų visuotinių automobilių ir nekilnojamo turto (NT) mokesčių įvedimui, premjeras Saulius Skvernelis sako, jog kitais metais nebus naujų mokesčių, o socialdemokratų siūloma pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maisto produktams gali būti svarstoma, jei tiesioginę naudą pajustų vartotojai.

„Aš laikausi tos pozicijos ir Vyriausybė laikosi tos pozicijos, kuri buvo išsakyta kalbant apie mokestines pertvarkas, kad 2018 metais nebūtų jokių naujų mokesčių, o mes privalome šiandien susitvarkyti su ta mokestine aplinka ir mokestiniais įstatymais, kurie yra ir galbūt neefektyviai veikia“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio kalbėjo S.Skvernelis.

Anot jo, Vyriausybės pozicija dėl PVM lengvatos būtiniausiems maisto produktams priklausys nuo to, ar bus užtikrinta tiesioginė nauda vartotojams.

„Dėl PVM tarifo, jeigu tai tikrai būtų galutinė nauda vartotojui, tai galima svarstyti ir dabar tai svarstoma, bet turime būti tikri, kad šio mokesčio sumažinimas arba pakeitimas tikrai pasieks vartotojus. Šiandien aš manau, kad turime realius žingsnius, tai yra didinti pajamas žmonių, kad jie galėtų turėti papildomas pajamas ir nusipirkti prekių, kurių jiems reikia. Juolab, kad kalbant apie būtinus produktas, atsiranda diskusija, kas yra būtinas produktas“, - teigė premjeras.

Koalicijos partneriai socialdemokratai pasiūlė ateityje įvesti lengvatinį PVM pagrindiniams maisto produktams. Pasak frakcijos seniūno Andriaus Palionio, lengvata galėtų būti taikoma duonai, pieno produktams, daržovėms.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį teigė, jog pritartų naujų visuotinių automobilių ir NT mokesčių ir progresinių mokesčių įvedimui - pastaruosius taip pat ne pirmą kartą siūlo socialdemokratai.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas taip pat teigė pasigedęs pasiūlymų dėl visuotinių automobilių bei NT mokesčių.

Vyriausybė praėjusią savaitę siūlo iš dalies pertvarkyti mokesčių sistemą, o pakeitimus Seimas turėtų svarstyti rudens sesijoje - dėl jų bus balsuojama kartu su 2018 metų biudžeto projektu, kad pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu, nu..

Nu, nu.. portretas
Nu, nu, davaj, įveskite mokesčius. Susirėnku visą šeimą, tevus, močiutės ir evakuojuosi iš čia. Nes kantrybės taurėje jau su kaupelių jūsų šūdo.

cirko

cirko  portretas
,, visu pirma kokia kalba yra sakoma mūsų ponu, visu atėjusiu į valdžia po šitos rinkimu kompanijos juk ten buvo sakoma visai kitos kalbos prasmė ten net nebuvo sakyta kad kils kainos visome sektoriui esamam, kils algos pensijos kils po 40 euru ir po 2017 metu liepos mėn , vėl kils po 10 procentu, ir t,t, ir motinos švies vaiku pašalpos dides, ir pragyvenimas geres pagal naisiu karabauski, svieto derintoja ,,suderino stygas iki kokio lygio žinome skandalas dar ir šiandien nesibaigė, toliau darbo kodeksas nei kiek nelengvino dirbančio o tik apsunkino, toliau su girininkas miško darbdaviais išėjo šnipštas ir blogis laukiame 40000urediju bedarbiu armijos, sveikatos žmonių sveikatai vaistu kainos iškylo eilės padidėjo prie laukiamo kabineto, gydytoju, aliarmas su šildymo mokesčių ir visur painiava nėra niekur kad kas nors gėrėtu o tik krutam žemyn ir ubaginas didesnio ;lygio, juk ir didesnis žmoniu skaičius emigrantu paliko namus daugiau kaip pernai,va kur melas korupcijos užsėtas , vis

...

... portretas
Tai negi nebus skvernų mokesčio?.. o tai - plaistomės jais ir vargo nematom.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių