S. Skvernelis: kilti krizei pagrindo nėra

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nemato pagrindo kilti naujai ekonominei krizei, bet Vyriausybė vis tiek kaupia rezervą pasiruošti galimiems sukrėtimams.

„Nereikia pradėti gąsdintis ir gąsdinti žmonių. Tai yra labai blogas dalykas, kalbant apie ekonomiką. (...) Turėtume remtis ir tarptautiniais ekspertais, ir mūsų rodikliais. Ir šiandien kalbėti apie tai, kad mums gresia krizė, nėra jokio pagrindo“, – Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, siekdama galimiems sukrėtimams pasiruošti geriau, nei esą buvo pasiruošta ankstesniajai krizei, ši Vyriausybė atsakingai kaupia rezervus.

Šiandien kalbėti apie tai, kad mums gresia krizė, nėra jokio pagrindo.

„Vyriausybė kaupia rezervus (...) Vis tiek gali būti kažkada sunkmetis arba nebus tokio kilimo, tikrai nebus tokio ekonominio kilimo. Nežinome, kas gali įvykti po mėnesio, kalbant apie geopolitinę situaciją – konfliktas, karas kažkoks, muitų, prekybos karas, įvairūs lokaliniai konfliktai. Vyriausybė atsakinga, turime sukaupti rezervus, kad neatsidurtume taip, kaip atsidūrėme paskutinės krizės metu neturėdami nieko“, – aiškino premjeras.

Jo teigimu, metų pabaigoje planuojama, kad rezervas „per įvairius fondus bus sukauptas daugiau nei 1,5 mlrd. eurų“.

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko perspėjimus, kad ekonomikos „temperatūra“ Lietuvoje yra karštesnė nei Finansų ministerijos požiūriu, premjeras teigė labiau linkęs pasitikėti ministerijos skaičiavimais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,,krize ,,,, kils ir atsiras jei

,,,krize ,,,, kils ir  atsiras  jei portretas
lietuvos aborigenai issirinks y prezidentus SimoOnytes ir prie valdzios lovio vel snukius sukis konservatlyberastiniai parazitai su politkaliniais tremtiniais [ju rinkejais]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių