Šalies IT ūkį prižiūrės Ūkio ministerija

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė siūlymui skirti Ūkio ministeriją formuoti politiką skaitmeninės valdžios srityje. Tai leis tobulinti valstybės informacinių išteklių valdymo ir plėtros procesus valstybės lygmeniu.

„Lietuvai būtina stiprinti skaitmeninės valdžios politiką, ugdyti išmanią visuomenę, skatinti skaitmeninę ekonomiką ir su tuo susijusius gebėjimus. Sutelkus šios srities valdymą ir vientisą politikos formavimą į vienas rankas galėsime efektyviai išnaudoti valstybės turimus informacinius išteklius ir paskatinti šalies skaitmeninės ekonomikos vystymąsi“, –  sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak ūkio ministro, šiuo metu valstybės informacinių išteklių valdymas yra sudėtingas, nes informacijos apdorojimas ir IT priemonių plėtros kryptys sutelktos įvairiose šalies institucijose, todėl procesai vyksta ilgiau, trūksta sąveikos tarp informacinių sistemų, neišvengiama klaidų. Sieksime konsoliduoti valstybės informacinių išteklių infrastruktūrą informacinių technologijų paslaugoms teikti ir judame link to, kad būtų įkurtas viską jungiantis informacinių išteklių vadovo (angl. CIO) biuras.

Iki šiol valstybėje IT politiką formavo keturios ministerijos: Susisiekimo ministerija, Teisingumo ministerija, Krašto apsaugos ministerija ir Vidaus reikalų ministerija.

Šiandien Lietuva yra 13-a Europoje pagal skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indeksą (DESI).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių