SEB strategas: Rusijai visiškai uždraudus importą, Lietuva rastų naujų rinkų

  • Teksto dydis:

Lietuva yra pakankamai lanksti ir rastų naujų rinkų, net jeigu Rusija uždraustų visų prekių importą iš Europos Sąjungos, mano SEB banko besivystančių rinkų vyriausiasis strategas Peras Hammarlundas. Pasak jo, Rusija bus priversta produkciją įsivežti iš kitų šalių, o Lietuva savo produkciją galės parduoti tose šalyse, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

"Lietuva tampa vis labiau integruota į ES. Net jei Rusija užkirstų kelią visoms lietuviškoms prekėms, jūsų šalis yra gan lanksti ir konkurencinga, kad rastų naujų rinkų. Jau dabar daliai produkcijos rastos naujos eksporto rinkos Vakarų Europoje. Yra ir kitų šalių, kurios gali pakeisti Rusiją. Tikėtina, kad atsivėrusią eksporto į Rusiją spragą mėgins užimti Turkija, taigi, nenustebčiau, jei išaugtų lietuviškų prekių eksportas į šią šalį. Arba, tarkime, Brazilija pradės eksportuoti daugiau maisto produktų į Rusiją, taigi, netikėtai gali išaugti ES produkcijos eksportas į Braziliją", - interviu "Verslo žinioms" sakė P.Hammarlundas.

Pasak jo, problemų kils Lietuvos transporto sektoriui, tačiau labiausiai nukentėjusi šalis dėl produktų embargo bus Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių