SEB valdybos vadovas: verslo skolinimąsi Lietuvoje stabdo neapibrėžtumas

  • Teksto dydis:

Skolinimasis Lietuvoje neatsigauna, nes užsidarius Rusijai įmonės užtruko beieškodamos naujų rinkų, sako SEB valdybos pirmininkas Marcusas Wallenbergas.

"Tai yra labiau susiję su išaugusiu neapibrėžtumu, kur investuoti, kaip plėsti verslą. Negalėčiau tiksliai atsakyti, kodėl jūsų šalyje tas skolinimas neatsigauna, bet manyčiau, kad tai yra susiję ir su tuo, kad jūsų įmonės yra priklausomos nuo eksporto, o užsiveriant vienoms rinkoms surasti naujoms reikia laiko. Ir, žinoma, investuoti prieš tai, kai nėra aišku, ar bus prekes kur parduoti, yra rizikinga", - interviu "Verslo žinioms" teigė M.Wallenbergas, paklaustas, kodėl įmonių skolinimasis Lietuvoje neatsigauna.

Pasak SEB valdybos pirmininko, verslas keliasi į elektroninę erdvę, dėl išaugusio neapibrėžtumo įmonės neinvestuoja tiek, kiek galėtų šiame pasaulio taške: "Kai kuriose pramonės šakose, į kurias mes tradiciškai investuojame, kaip popieriaus ir celiuliozės pramonė, automobilių, metalo ar buitinės technikos bendrovės, šiuo metu neišnaudoja savo pajėgumo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nematau

nematau portretas
nuotraukoj nematau pagarbos valstybinei vėliavai, o dėl skolinimosi, tai manau reikia gyventi pagal savo galimybes, nes bankų letena sunki...

NA NA

NA  NA portretas
labai aiškiai Briuselis parodo lietuvai vietą ,buvo ir bus paskutinė _____kam kišti milijardus valstybei ,kuri teturi apie du milijonus produktyvių gyventojų ,geriau duoti ukrainai , kuri turi apie 43 milijonus gyventojų ir derlingas žemes ,nors ji ir nėra europos nare _____eilinį kartą mūsų prezidentė ir parlamentarai lieka ant ledo ,reklamuojasi , kaip gelbėja ukraina ,bet nutyli ,kad lietuva skęsta skurde ,,,,,sėkmės ,stovime ant kryžkelės ,kur eiti galime pasirinkti ,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių