Seimas nesutiko dukart sumažinti žemės mokesčio

  • Teksto dydis:

Lietuvoje lieka galioti iki 4 proc. žemės vertės mokestis. Seimas ketvirtadienį nesutiko nuo 4 iki 2 proc. sumažinti maksimalaus jo tarifo.

Už Žemės mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūlyta sumažinti žemės mokesčio tarifą, balsavo 44 parlamentarai, prieš - 23, o susilaikė 25.

Konservatorius Kazys Starkevičius teigė, kad šalies savivaldybių asociacija nepritarė mokesčio mažinamui.

"Savivaldybės mato kaip priemonę (didesnį mokestį - BNS), kad galėtų reguliuoti savivaldybės biudžetą. Gerai besitvarkančios savivaldybę per žemės mokestį gali pagrūmoti nesitvarkančių pastatų savininkams", - teigė jis.

Tuo tarpu socialdemokratas Albinas Mitrulevičius aiškino, kad didesnis mokestis turi išlikti:"Tai priemonė, kaip kovoti su neprižūrimais sklypais ir tais, kurie nesitvarko savo žemių".

Pataisų autorių liberalo Sauliaus Bucevičiaus ir "darbiečių" Petro Čimbaro teigimu, dabar Lietuvoje žemės mokestis siekia vidutiniškai 2 proc.

Nuo 2013 metų mokestis skaičiuojamas pagal žemės rinkos vertę - savivaldybės galėjo pasirinkti tarifą nuo 0,01 iki 4 proc. žemės vertės.Didžiausią tarifą siūlyta taikyti apleistai žemei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikes

reikes portretas
mazinti niekaip negalima mokesciu nesurinksim o is ko pirksim is vokieciu senus tankus juk nenorim vel kaip kubilius apvogti pensininkus

Tai

Tai portretas
ar čia mokestis, ar bauda?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių