Seimas patikslino Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymą

  • Teksto dydis:

Seimas, 68 parlamentarams balsavus už, 19 – prieš ir 20 susilaikius, po svarstymo pritarė Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo 3 straipsnio pataisos projektui, kuriuo siekiama ištaisyti techninę klaidą.

Projekto pristatymo metu žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pažymėjo, kad suredagavus Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, 2017 m. lapkričio 23 d., Seimo priimto ir 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojusiame įstatyme įsivėlė techninė klaida. Prieš žodį „tėvai“ įrašius žodį „jų“ buvo išplėstas susijusių asmenų ratas.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta, kad susijusiais asmenimis laikomi sutuoktiniai, taip pat jų tėvai (įtėviai) ir nepilnamečiai jų vaikai (įvaikiai). Ši nuostata reiškia, kad nepaisant to, kad suaugę vaikai kuria atskiras šeimas ir savo ūkius, jų galimybės įsigyti žemės apribojamos, jeigu didelį žemės kiekį valdo jų ar jų sutuoktinių tėvai.

Projektu siūloma grąžinti nuo 2014 m. gegužės 1 d. iki 2018 m. sausio 1 d. galiojusio teisinio reguliavimo redakciją: susijusiais fiziniais asmenimis laikyti sutuoktinius, taip pat tėvus (įtėvius) ir jų nepilnamečius vaikus (įvaikius). Pagal tokią formuluotę žemės ūkio paskirties žemės įgijėjas bus laikomas susijusiu tik su savo sutuoktiniu ir savo nepilnamečiais vaikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lena

Lena portretas
Ar ne tas ministeris, kuris dabar turi aiškintintis dėl svetimos žemės užgrobimo (skvoteriavimo)? Panašu, kad bandoma kažką daryti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių