Seimas pavasarį grįš prie svarstymų dėl politikų pajamų deklaracijų viešinimo

Parlamentarai sutinka svarstyti pataisas, kurios leistų prezidento, Seimo, Europos parlamento bei savivaldybių tarybų narių ir jų artimųjų deklaracijų duomenis skelbti viešai be jų sutikimo.

Seimo narių Aušros Maldeikienės ir Ingridos Šimonytės parengtiems Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimams Seimas antradienį po pateikimo pritarė ir toliau svarstys pavasarį.

Socialdemokratas Algirdas Sysas siūlė į šį sąrašą, kuriame dabar yra tik politikai, įtraukti ir teisėjus, Vyriausybės narius.

„Esu linkęs, kad šis ratas šiek tiek praplatėtų“, – teigė A. Sysas.

Duomenis, kuriuos reikėtų pateikti deklaracijoje, nustatytų Vyriausybė. Deklaracijoje atskirai būtų išskiriamos apmokestinamųjų pajamų rūšys ir neapmokestinamos pajamos.

Pakeitimų iniciatorės sako, kad deklaracijų duomenys, skelbiami per rinkimus, pateikiami labai apibendrinti, todėl nėra galimybės jų palyginti su ankstesniais laikotarpiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

veltedziai

veltedziai portretas
seimo islaikymui valstybe isledo milijonus rezultatas nulis keli istatymai priimti ne lietuvos zmoniu naudai bet verslininku zmoniu skurdinimas tesiasi kas ateis balsuoti i kitus rinkimus ir ka rinks didelis klaustukas ar kas ateis nes neliko jau senia ka rinkt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių