Seimas pritarė vaiko pinigų didinimui iki 50 eurų

Seimas linkęs nustatyti, kad kitais metais vaiko pinigai siektų 50 eurų.

Už tokias Išmokų vaikams įstatymo pataisas antradienį balsavo 81 Seimo narys, prieš – Mišrios Seimo narių grupės narė Aušra Maldeikienė, o susilaikė liberalas Simonas Gentvilas, Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Bronislovas Matelis, konservatoriai Gintarė Skaistė ir Kazys Starkevičius.

Taip pat numatyta skirti papildomus 20 eurų vaikams, auginamiems ar globojamiems gausiose ir nepasiturinčiose šeimose.

Seimas taip pat pritarė, kad 2 850 eurų vienkartinė išmoka įsikūrimui 18 metų buvusiems globotiniams galėtų būti panaudota tik su savivaldybės administracijos žinia, jei savivaldybės darbuotojams kiltų pagrįstų abejonių dėl tokios išmokos panaudojimo tikslingumo.

Priešingai nei iki šiol, 16-18 metų vaikai galės gauti išmokas, jei jie yra susituokę ar emancipuoti – teisiškai deklaravę savarankiškumą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skelbia, kad vaiko pinigų didinimui papildomai reikės 130,2 mln. eurų, o iš viso šioms išmokoms bus skirta 350,7 mln. eurų.  

Šiuo metu kas mėnesį mokama išmoka visiems tėvams ir globėjams, auginantiems vaikus iki 18 metų (arba iki 21 metų, jei vaikas mokosi bendrojo lavinimo mokykloje) už kiekvieną vaiką siekia 30 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Išmokų dydžiai nuo 2019-01-01 bus perskaičiuoti automatiškai. Kadangi išmokos mokamos už praėjusį mėnesį, didesnio dydžio išmokas gausite 2019 m. vasario mėnesį.

Anonimas

Anonimas portretas
Pervedė tik po 30 EUR 2019m. sausio mėn...

Atsakymas anonimui

Atsakymas anonimui portretas
Pala, o ką daryti vienišoms mamoms kurios augina vaiką/vaikus vienos, be vyrų pagalbos, kaip jos gali išlaikyti vaiką uždirbti pinigus, jeigu vaiką turi prižiūrėti? Tokioms mamoms ir reikia pagalbos iš valstybės.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių