Dvynukų ir trynukų tėvai gali tikėtis papildomų išmokų

  • Teksto dydis:

Dvynukų, trynukų ar daugiau vaikų nuo 2015 metų pavasario susilaukę tėvai gali tikėtis padidintų išmokų.

Į tokią valstybės paramą Seimas antradienį leido pretenduoti daugiau šeimų, ne tik toms, kurios iš karto daugiau vaikų susilaukė 2017 metais, kai pradėtos mokėti papildomos išmokos. Tam valstybės biudžete teks rasti apie 1,2 mln. eurų.

Už tokią Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovo socialdemokrato Algirdo Syso pataisą balsavo 98 Seimo nariai, o susilaikė du - konservatorius Tadas Langaitis ir Biudžeto ir finansų komiteto narė Aušra Maldeikienė.

Vaikus pagimdžiusios 2015 metų balandį-gegužę gautų mažiausias išmokas - 1-1,5 mėnesio dydžio, o 2016 metų gruodį - didžiausias.

Dvynukus auginantiems tėvams būtų skiriama 4 bazinių socialinių išmokų (BSI) dydžio išmoka per mėnesį, arba 152 eurai (dabar BSI - 38 eurai). Per metus tokia išmoka siektų 1824 eurus. Gimus trynukams, ji siektų 8 BSI - 304 eurus per mėnesį (3648 eurus per metus), o ketvertuko - 12 BSI, arba 456 eurus per mėnesį (5472 eurus per metus).

Dabar tėvai gali rinktis - vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę dvejus metus su galimybe antraisiais metais grįžti į darbą, neprarandant pašalpos. Pastaruoju atveju ji siekia 70 proc. buvusio uždarbio pirmaisiais metais ir 40 proc. - antraisiais metais.


Šiame straipsnyje: dvynukaitrynukaiišmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių