Seime – idėja keisti rūkalų ženklinimą

  • Teksto dydis:

Lietuvoje siūloma naujai ženklinti rūkalų pakuotes su įspėjimu apie rūkymo žalą. Nauja tvarka būtų griežtesnė nei dabar.

Parlamentarai siūlo nuo 2016 metų gegužės 20-osios ant visų parduodamų rūkalų papildomai įspėti apie galimą rūkymo žalą sveikatai - siūloma naudoti 14 naujų įspėjimų, kartu paliekant standartinius įspėjimus, pavyzdžiui, „Rūkymas žudo - mesk rūkyti tuojau pat“.

Įvairioms frakcijoms priklausantys Seimo nariai užregistravo atitinkamas Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas. Jos numato, kad rūkalais su dabartiniais užrašais būtų galima prekiauti iki 2016 metų rugsėjo 20-osios, o mentolio skonio ar kvapo rūkalais - iki 2020 metų vasaros.

Naujos taisyklės numato, kad įspėjimai apie rūkymo žalą sveikatai turėtų būti sudaryti iš trijų dalių: bendro pobūdžio įspėjimo, informacinio pranešimo ir kombinuoto įspėjimo apie rūkalų galimą žalą sveikatai.

Be to, siūloma uždrausti prekiauti tabako gaminiais, kuriuose būtų vitaminų arba kitų priedų, kofeino, taurino ar stimuliatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Potui

Potui portretas
Svarbu pokelio pavadinimą perskaityt eitų...

666

666 portretas
lopai tame seime . Reikia brangint rūkalus tiek kad vėžynis gydymas ir plaučių ligos išeitu dykai . aišku nepamiršt kontrabandos ir jų pardavėjų

Nu jo

Nu jo portretas
Rimtesnių problemų jau nebeliko Lietuvoj...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių