Seimo komitetas: krizės tyrimui toliau vadovaus S. Jakeliūnas

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį nepalaikė trijų konservatorių frakcijos narių siūlymo, kad jo vadovas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas būtų nušalintas nuo vadovavimo 2009-2010 metų krizės tyrimui.

Už S. Jakeliūno nušalinimą balsavo du konservatoriai (Mykolas Majauskas ir Andrius Kubilius), prieš – trys „valstiečiai“ (Valius Ąžuolas, Juozas Varžgalys ir Viktoras Rinkevičius), o dar trys parlamentarai (liberalas Kęstutis Glaveckas  ir socialdemokratė Rasa Budbergytė bei valdančiųjų koalicijos atstovas socialdarbietis Andrius Palionis) susilaikė. Galutinį sprendimą Seimas priims balandžio 11 dieną. 

Pats S. Jakeliūnas balsavime nedalyvavo.

Nušalinti nuo vadovavimo krizės tyrimui siūlė konservatoriai M. Majauskas, A. Kubilius ir frakcijos vadovas Gabrielius Landsbergis. 

Parlamentiniam tyrimui toliau vadovauti jie siūlė komiteto pirmininko pavaduotojui „tvarkiečiui“ Vytautui Kamblevičiui, kuris posėdyje nedalyvavo. 

BFK Seimas yra suteikęs specialios komisijos statusą ir įpareigojęs pateikti išvadas.

Komitetas taip pat sutiko iki spalio pabaigos tęsti tyrimą, kokie veiksniai lėmė 2009–2010 metų krizę Lietuvoje.

S. Jakeliūnas jau anksčiau Seime teigė, kad pratęsus tyrimą bus bandoma labiau įsigilinti į Vilibor tarpbankinių palūkanų normos nustatymo metodiką ir Lietuvos banko 2012 metais atliktą analizę dėl Vilibor.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Pagarba Jakeliunui.Stai tokios asmenybes turi dirbti seime ir europarlamente, o ne landsbergiai, juknevicienes, kubiliai , simonytes ir panasus tipeliai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Labai gaila, kad Marčiulionis užleido vietą Europarlamente Jakeliūnui. Šis daro gėdą Lietuvai rašinėdamas laiškus iš pavydo Sinkevičiui, gadina kraują jo dėl nekompetencijos nepriėmusiems į darbą kolegoms ir t.t. Šis asmuo praleidžia progas patylėti :).

Nuomone.

Nuomone. portretas
Nemanau,kad bijo konservatoriai.Taiyra priesrinkimine karbauskininku kampanija.Kodel jie netyria dabartiniu machinacijuKai ministerijos tasko mokesciu moketoju pinigus? Kai Misunas iskele milijonus istaskiusius svietimo ministerijaO valdantieji su Monkevicium norejo nuslepti ,pareiske ,kad taip nera.O patikrinis kitas ministerijas,kad ir sveikatos butu ne mazesni rasti milijonu pasisavinimai.Juk mokytojai kviet Skverneli i pokalbi ir sake mes ne del atlyginimu,odel skaidrumo.Kodel Skvernelis nejo tik savo kvaila sypsena sypdojosi.Ir manau tos komisijos niekoneduos tik ismesti pinigai i bala ir baigsis kai rinkimai pasibaigs,.Tai yra tik galveles apsukti tokiem kaipciakomentuojantiem.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių