Seimo narė prašo ištaisyti automobilių taršos mokesčio klaidas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos ir Aplinkos apsaugos komiteto narė Aistė Gedvilienė kreipėsi į Aplinkos ministeriją, prašydama ištaisyti automobilių taršos mokestyje esančias klaidas.

Anot parlamentarės, praėjus dviem savaitėms nuo įstatymo įsigaliojimo, paaiškėjo, kad automobilių registracijos mokestis apskaičiuojamas neteisingai, jis neatitinka savo paskirties, negana to, naujoji tvarka yra neteisinga hibridinių automobilių savininkų atžvilgiu, nes yra atvejų, kada elektra įkraunamiems automobiliams nustatomas registracijos mokestis toks pat kaip dyzeliniams automobiliams, kyla problemų registruojant senesnius automobilius ar neturinčius reikalingų dokumentų.

„Valdantiesiems įvedus automobilių taršos mokestį, kilo daug diskusijų ir abejonių dėl paties mokesčio skaičiavimo. Dar nepraėjo nė mėnuo, o jau matosi, kad mokestis skaičiuojamas neteisingai ir tikrai neskatina pereiti prie mažiau aplinką teršiančių transporto priemonių. Labai svarbu, kad kuo skubiau padarytos klaidos būtų ištaisytos, nes dabartinė tvarka diskredituoja pačią idėją“, – teigė parlamentarė.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė ministerijos prašo nedelsiant spręsti susidariusią situaciją, parengti reikalingus teisės aktus, kad automobilių registracijos mokestis būtų nustatomas teisingai, bei numatyti tvarką, pagal kurią automobilių savininkams, kuriems nuo liepos 1 d., įsigaliojus naujai tvarkai, neproporcingai paskaičiuotas registracijos mokestis, būtų grąžinta permokėta mokesčio dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tata visados kaltas uz viska vatinkoms

tata visados kaltas uz viska vatinkoms portretas
Eik vata pachiulptputkaibirkos, siferi jam matai pavoge, kremlaius utele ilgis melynu vistu ir daktariskos is kaulu miltu ir ziurku plauku

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Koncervų pyrstelėjimas į vandenį prieš rinkimus.Paskičiuokit kiek jūs per 30 metų prišikot.Matai geriečiai, svieto lygintojai.

Alis...

Alis... portretas
niekas nieko nedarys...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių