A. Sekmokas: dujų permoką būtų galima taikyti ir SGD terminalo dujoms

  • Teksto dydis:

Vyriausybei iš esmės patvirtinus, kad dujų permoka nebuitiniams vartotojams turi būti grąžinta per dvejus metus, buvęs energetikos ministras  Arvydas Sekmokas teigia, jog permoką būtų galima panaudoti, atpiginant ne tik „Lietuvos dujų“, bet ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujas.

Pasak A.Sekmoko, tokiu atveju naudą pajus visi vartotojai, tai taip pat padėtų derybose su „Gazprom“ dėl naujos dujų sutarties.

„Galima apskritai mažinti dujų kainą, mažinant ir „Statoil“ parduodamų dujų per SGD terminalą kainą. Tai padėtų ir derybose su „Gazprom“ dėl naujos dujų sutarties“, - BNS pirmadienį sakė A.Sekmokas.

Anot jo, tokia tvarka valstybei pasitarnautų tuo, jog šilumos gamintojai pajustų kainų mažėjimą, be to, taptų rimtu svertu, derantis dėl dujų kainos su „Gazprom“.

A.Sekmokas taip pat aiškino, kad socialiai teisingiausia tvarka, grąžinant permoką bendrovėms, būtų apskaičiuoti, kiek kuri įmonė įsigijo dujų.

„Socialiai teisingiausia būtų, jeigu būtų peržiūrimos sutartys, kiek kuri įmonė permokėjo, ir pagal tai būtų grąžinamos lėšos. Čia būtų tikras kompensavimas, o dabar kalbama apie dujų kainos mažinimą“, - teigė A.Sekmokas.

Vyriausybė pirmadienį pritarė tvarkai, numatančiai, kad permoka už dujas turi būti grąžinama per dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
Kada bus panaikintas mokescio dydis "Pastovioji duju kainos dalis",jis renkamas pazeidziant LR CK Energetikos istatyma...Pastovioji kainis dalis vienie nedidele,kitiem yra 13,76 .Tokio mmokescio nera visoje Europoje....kodel FNTT ,STT tarnybos leidzia tai daryti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių