Šiaulių banko vadovas: bankai ir taip moka didesnį pelno mokestį

Lietuvos bankui ir kai kuriems politikams siūlant dar didinti bankų pelno apmokestinimą, Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius sako, kad bankai jau moka išskirtinai didelį pelno mokestį.

Anot jo, pelno mokesčio tarifo didinimas – politinis klausimas.

„Tikriausiai tai labiau politinis klausimas, politikams reikėtų jį ir užduoti, bet iš bankų perspektyvos, sakyčiau, verta priminti, jog šis sektorius jau turi išskirtinai didesnį pelno mokesčio tarifą: vietoj 15 proc. mes mokame 20 proc. Tai esminis skirtumas, palyginus su kitais sektoriais“, – trečiadienį investuotojams skirtame internetiniame seminare sakė V. Sinius.

Bankams šiuo metu taikomas 20 proc. tarifas (15 proc. įprastas tarifas ir 5 proc. papildomas), o prognozuojant, kad Lietuvos bankai šiemet galėtų gauti milijardinį pelną, du Seimo socialdemokratai siūlo jį padidinti iki 30 proc. – po 15 proc. siektų ir įprastas, ir papildomas tarifai. 

V. Sinius sako, kad bankai pelnu su klientais dalijasi didindami palūkanas už indėlius. 

„Mano supratimu, pagrindinis atsakymas į šią situaciją yra didesnės indėlių palūkanų normos. Šiaulių bankas čia jau pademonstravo lyderystę“, – sakė V. Sinius.

Šiaulių bankas trečiadienį pranešė dar padidinęs terminuotojų indėlių palūkanas: 6 mėnesių trukmės indėlio „Plius“ (neatšaukiamo) palūkanos padidintos iki 1,5 proc., 9 mėnesių – iki 1,75 proc. 12-18 mėnesių indėlių kaina dabar siekia 2,4 proc., 24-36 mėnesių – 3 proc., o 48 mėnesių ir daugiau – 3,5 proc.

Be to, sudarant ilgesnės nei vienerių metų trukmės sutartis interneto banke papildomai taikomas 0,05 proc. palūkanų priedas.

Banko indėlių portfelis pernai augo 4 proc. ir metų pabaigoje siekė beveik 2,8 mlrd. eurų. Didžiąją dalį portfelio sudarantys indėliai iki pareikalavimo padidėjo 1 proc., arba 10 mln. eurų, o terminuotųjų indėlių portfelis – 12 proc., arba 104 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jie taip mulkina zmones kad priviliotu o paskui skalpuoja be pasigailejimo

Senukas

Senukas portretas
Tai ka, vata melavo kad bankai nemoka pelno mokesciu

eik tu kaku

eik tu kaku portretas
lupikautojų kontorėlės ašaras lieja.Vyrutis taip graudžiai pasakoja, kad galima apsisiusiot iš juoko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių