Šiaurės investicijų bankas Lietuvai paskolino dar 100 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šiaurės investicijų bankas (ŠIB , angl. Nordic Investment Bank, NIB) Lietuvai paskolino dar 100 mln. eurų pastatų renovavimo programai.

ŠIB su Lietuva pasirašė 20 metų trukmės paskolos sutartį, pranešė bankas. Gautomis lėšomis ketinama renovuoti gyvenamuosius namus, kurių bendras plotas sudaro 4 mln. kvadratinių metrų, ir 49 viešuosius pastatus, daugiausiai ligonines, sveikatos priežiūros ir bendruomenių centrus.

"Viešosios ir gyvenamosios infrastruktūros modernizavimas pagerins komforto lygį, produktyvumą ir padės sutaupyti išteklių bei lėšų. Tai tikrai bus naudinga didinant Lietuvos konkurencingumą ir saugant jos aplinką", - pranešime spaudai teigė ŠIB prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normannas (Normanas).

"Bendradarbiavimas su Šiaurės investicijų banku leidžia užsitikrinti ilgalaikį visuomenei svarbių projektų finansavimą patraukliomis sąlygomis. Paskola bus naudojama tęstiniam projektui - Lietuva investuoja į priemones leisiančias taupyti šilumos ir elektros energiją, kuriant gerbūvį ir taupant lėšas", - pranešime spaudai sakė paskolos sutartį pasirašęs finansų ministras Rimantas Šadžius.

Pastatų renovavimo programai 100 mln. eurų ŠIBLietuvai paskolino ir 2009 metais. Tuomet gautomis lėšomis buvo pagerintas 362 gyvenamųjų pastatų ir 50 viešųjų pastatų energijos vartojimo efektyvumas.

Be to, 2011 metais Vilniui bankas suteikė 9,6 mln. eurų paskolą, kurios dalį skyrė beveik 30 mokylų ir dviejų ligoninių renovavimui.

ŠIB Lietuvos viešajam ir privačiam sektoriams jau yra suteikęs apie 572,5 mln. eurų paskolų, tarp jų - beveik 35 mln. eurų paskolą bendrovės "Klaipėdos nafta" investicijoms į suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

Lietuva ŠIB nare yra nuo 2005 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Kurgi ne! Paskolino Lietuvai, pasinaudos statybų firmos, valdininkai ir galbūt šiek tiek renovuojamų namų gyventojai, o atidavinėti skolą su procentais visiems mokesčių mokėtojams teks...

r

r portretas
Įdomu už kokius procentus. Galima būtų už taupymo lakštus geriau mokėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių