Šiemet jau atnaujinta beveik 70 daugiabučių – pirmauja Kaunas

  • Teksto dydis:

Per pirmuosius du šių metų mėnesius pagal daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą vykdyti statybos darbai baigti 66 namuose. Pusę visų statybos užbaigimo aktų išdavė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos VTPSI) Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas. Vilniaus ir Klaipėdos regionuose atnaujinta po 13 daugiabučių, Šiaulių – septyni.

Daugiabučių modernizavimo valstybinės priežiūros rezultatai rodo, kad reikšmingų pažeidimų mažėja. Šiemet dar tik du rangovai pakliuvo į statybos inspektorių nemalonę. Abu pažeidė pastato atnaujinimo projekto sprendinius, skelbia Aplinkos ministerija.

Name Prancūzų g. 51, Kaune, statybos darbus vykdanti bendrovė „TM Capital“ įrengė kitokius, nei nurodyta projekte, rekuperatorius. Jai pateiktas privalomasis nurodymas pašalinti pažeidimą.

Rangovei „Rekostata“, modernizuojančiai daugiabutį Pušų g. 39, Vilniuje, surašytas administracinio nusižengimo protokolas už tai, kad pastato stogo konstrukcija ir lietaus nuvedimo sistema įrengta ne pagal projektą. Be to, darbams vadovauja neatestuotas statybos vadovas.

Pastebėję nekokybiškai vykdomus statybos darbus, pastato atnaujinimo projekto sprendinių ar technologijos reikalavimų pažeidimų, gyventojai pirmiausia turėtų kreiptis į statybos techninį prižiūrėtoją, kuris privalo atstovauti daugiabučio savininkų interesams. Jam nesiimant veiksmų trūkumams pašalinti – pranešti VTPSI teritoriniam padaliniui interneto svetainėje www.vtpsi.lt nurodytais kontaktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nereikia mums nei kvartalines renovacijos nei kitokios.kiek galim visi po truputi remontuojam nama.ar jums anglijos mazai kai uzsidege namas su tom plokstem sudege greit.tai dar jie aliumini buvo deje.kad nesudegu ziurejo.musu kazkokios firmeles daro bile kokia renovacija paskui uzsidaro.o kas broka taisys.neturim pinigu renovacijai ir nepriversit del plokstes20metu bankui vergais but.kaip bus taip gerai

puiku

puiku portretas
Kol Šimašius prieš televizijos kameras pozuoja ir medžius pjausto, mes vilniečius pavežiojome, gatves atnaujinome ir namus renovavome. Rinkit vilniečiai "šimašius", kad Kaunas taptų nauja Lietuvos sostine.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Senus blokinius namus apklijuoti polistirolu ar kita izoliacine medziaga, tai tas pats ka lavona aprengti kailiniais, kad nesusaltu, civilizuotame pasaulyje senus blokinius namus sluoja nuo zemes pavisrsiaus, nes po 50 metu jie, kaip smelio pilys, o Lietuvoje renovuojame ir dar tuo dar didziuojames
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių