Šimtmečio įmone pripažinta „Maxima“

Jau septintus metus iš eilės asociacija „Investors' Forum“, jungianti stambiausius ir aktyviausius investuotojus Lietuvoje, apdovanojo labiausiai prie investicinio klimato gerinimo šalyje prisidėjusias verslo įmones, valstybės institucijas, švietimo ir žiniasklaidos atstovus.

  Minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, šiemet asociacija įsteigė specialią nominaciją - Šimtmečio įmonės apdovanojimą. Balsavusiųjų ir komisijos nuomone, Šimtmečio įmone pripažinta didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje - lietuviška prekybos įmonė „Maxima“.

„Šimtmečio įmonės apdovanojimas labai didelis visos itin gausios mūsų komandos ilgamečio darbo ir pastangų įvertinimas, kuriuo ypač džiaugiamės. „Maxima“ jau seniai nebėra tik parduotuvė. Žmonių lūpose tai sinonimas nusakyti apsipirkimo patirtį, vietą, kur visada gali rasti tai, ko reikia kasdien. Tikiu, kad „Maxima“ - darbo vietų kūrėja, mokesčių mokėtoja, novatorė ir investuotoja Lietuvoje - verta šio pripažinimo ir reiškiu padėką visiems mūsų kolegoms ir partneriams, kurie prie to prisidėjo“, - atsiimdama apdovanojimą sakė „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Šimtamečio įmonės vardui gauti asociacija „Investors' Forum“ nominavo net 20 įmonių. Tarp jų „Vičiūnai“, „Volfas Engelman“, „Rūta“ ir kitos. Balsuoti ir rinkti šimtmečio įmonę galėjo visi norintieji. Balsavimas vyko „Investors' Forum“ internetinėje svetainėje šių metų kovo 14-28 dienomis. Priimant sprendimą, kuri bendrovė taps šimtmečio įmone, prisidėjo ir „Investors' Forum“ sudaryta komisija.

Šimtmečio įmonės apdovanojimus taip pat gavo telekomunikacijų bendrovė „Telia“ ir pakavimo medžiagų gamintoja „Lietpak“.

„Visi kartu - visuomenė ir „Investors' Forum“ - išrinkome ir šimtmečio įmonėmis pripažinome jau ilgus metus vertę savo darbuotojams, visuomenei ir šalies ekonomikai kuriančias bendroves. Mes neieškojome seniausių įmonių. Šia nominacija siekėme apdovanoti tas, kurių indėlis į Lietuvos ekonomiką buvo didžiausias, kurios tikrai vertos šimtmečio įmonių vardo“, - sakė „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Pernai „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atlikto didžiausių Lietuvoje veikiančių įmonių skaidrumo tyrimo duomenimis, „Maxima“ skaidrumo reitinge užėmė aukščiausią vietą ir tarp prekybos tinklų, ir tarp visų lietuviško kapitalo įmonių, skelbiama „Maxima“ pranešime. „Maxima“ - 8-ta daugiausiai mokesčių pernai sumokėjusi bendrovė šalyje. Įmonė ir didžiausia darbo vietų kūrėja Lietuvoje. Šiuo metu joje dirba per 15 tūkst. darbuotojų. Už bendruomenių iniciatyvų skatinimą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose didelių įmonių kategorijoje praėjusiais metais ji buvo pripažinta bendruomeniškiausia įmone Lietuvoje.

Pasak pranešimo, tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės - mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 245 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
man idomu uz ka gavo apdovanojima.. turbut gerai sumokejo kad gautu.... didziausio vergvaldzio turbut jau net nera. apie pirkeju mulkinima isvis nekalbu,.

Š

Š portretas
Sakyčiau viena labiausiai Lietuvai pakenkusių parduotuvių, nes išnaikino konkurenciją.

daugiausia apgaudinėjanti

daugiausia apgaudinėjanti portretas
daugiausia apgaudinėjanti ir darbuotojus pavertusi vergais neturinti gero vardo pripažysta (ne) geriausia..... tik Lietuvoje už pinigus taip sugeba
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių