Siūlo pažeminti pajamų kartelę norintiems socialinės paramos

Kai kurie Seimo nariai siūlo pagerinti piniginės socialinės paramos suteikimo sąlygas nepasiturintiems ir varganai gyvenantiems žmonėms.

Du Seimo nariai „valstiečiai“ Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisomis siūlo, kad į bendras šeimos pajamas nebūtų įskaitomos draudiminių įvykių išmokos.

Socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisos iniciatoriai sako, kad nedažni draudžiamieji įvykiai, pavyzdžiui, avarijos, nelaimingas atsitikimas darbe, turto sunaikinimas, sveikatos sutrikdymas, neturėtų didelės įtakos piniginei socialinei paramai finansuoti skiriamų lėšų naudojimui.

Dabar gavus žalos atlyginimą iš draudimo bendrovės, kai kurie paramos gavėjai praranda teisę į ją, nes susidaro situacija, kai padidėjusios pajamos viršija nustatytą valstybės remiamų pajamų dydį vienam asmeniui 122 eurų.

Dabar į šeimos pajamas turtinės ar neturtinės žalos atlyginimas įskaičiuojamas.

Nuo sausio vidutinės mėnesio pajamos gyventojams, neišsiverčiantiems be valstybės finansinės paramos, apskaičiuojamos jau atsižvelgiant, ar šeima augina vaikų – kuo daugiau turi, tuo pajamų kartelė leidžiama žemiau. Taip pat į bendras šeimos pajamas neįskaičiuojami ir „vaiko“ pinigai. 

Taip pat nuo sausio iš paramos prašančios šeimos pajamų eliminuotos gautos dovanos ar paveldėtos lėšos, jeigu jos neviršija 102 eurų. Sumažintu reikalavimai ir dėl turimo turto dydžio – leidžiamos dirbti žemės kiekis didinamas nuo 1 iki 3 hektarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių