Siūloma įteisinti galimybę laikinai išsinuomoti nenaudojamą valstybinę žemę

  • Teksto dydis:

Siūloma įteisinti galimybę laikinai išsinuomoti nenaudojamą valstybinės žemės sklypą Lietuvos Respublikos fiziniams ir juridiniams asmenims.

Tai numatantį Žemės įstatymo papildymo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Valerijus Simulikas.

Pagal jo siūlomą projektą, ,,išnuomoti galima tiek teisės akto nustatyta tvarka suformuotus sklypus ir nekilnojamojo turto registre įregistruotus valstybinės žemės sklypus (jų dalis), tiek valstybinę žemę, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, besiribojantys su fizinių ar juridinių asmenų nuosavybės teise valdomais žemės sklypais“.

Parlamentaras V. Simulikas siūlo įstatyme numatyti, kad „šie žemės sklypai (jų dalys) gali būti išnuomojami nepriklausomai nuo to ar jie įtraukti į savivaldybių teritorijų planavimo detaliuosius planus, tačiau tik iki faktinio minėtų teritorijų planavimo detaliųjų planų įgyvendinimo pradžios“. Tokiais atvejais, pagal teikiamą projektą, valstybinės žemės nuomos sutartys būtų nutraukiamos pranešus apie tai žemės nuomininkams likus vienam mėnesiui iki faktinių statybos darbų minėtuose valstybinėse žemės sklypuose pradžios.

Šiuo metu galiojančiame Žemės įstatyme nėra numatyta galimybė laikinai išsinuomoti nenaudojamą valstybinės žemės sklypą fiziniams ir juridiniams asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių