Siūloma, kad įvažiavimo į Neringą mokestis galiotų kelias dienas

  • Teksto dydis:

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis siūlo pakeisti įvažiavimo į Neringą rinkliavos taisykles taip, kad mokestis galiotų ne vieną, o kelias dienas.

„Kaip rodo statistika, Neringoje vyrauja lankytojai, kurie pas mus vidutiniškai apsistoja trims ir daugiau dienų. Jei priimtume sprendimą nustatantį, kad mechaninėms transporto priemonėms taikoma įvažiavimo rinkliava galioja kelias dienas ar savaites, mano nuomone, praplėstume laisvalaikio galimybes, kurių įvairovė ypatingai svarbi prastu oru“, - savivaldybės pranešime cituojamas D.Jasaitis.

Pasak mero, įvertinus technines galimybes įgyvendinti tokį sprendimą, pasiūlymas bus teikiamas svarstyti Neringos savivaldybės tarybai.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu yra patvirtintos dvi vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą mechaninėmis transporto priemonėmis rūšys – vienkartinė, suteikianti asmeniui teisę įvažiuoti vieną kartą bei lengviesiems automobiliams taikoma rinkliava metams.

Prieš kelerius metus Neringos taryba buvo priėmusi sprendimą, kuriuo apsilankiusiems Lietuvos jūrų muziejuje, grįžtant į kurortą vietinės rinkliavos mokestis nebūdavo taikomas. Tačiau šio sumanymo teko atsisakyti modernizavus Alksnynės kontrolės postą ir įdiegus naują apmokėjimo už įvažiavimą į Neringą sistemą.

Nuo birželio 20-sios iki rugpjūčio 20-osios dienos įvažiavimo mokestis į Neringą siekia 20 eurų. Iki birželio 20-osios ir po rugpjūčio 20-osios įvažiavimo į Neringą  mokestis lengvajam automobiliui yra 5 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Vel tas debilas Jasaitis nerimsta su savo "inovacijomis". Bybiagalvis apmokestino nesveika suma ivaziavima i Neringa, o kas ta Neringa? Pyderastai jus. Kai jums kelia sutvarkyti tai "Vilniau, Klaipeda, Lietuva pinigu duok, kelias blogas, reikia tvarkyti". Pastatykit tuos slagbaumus ir mokejimo postus savo kaimuose Juodkranteje, Nidoje, o bendra kelia palikite ramybeje. Daug zmoniu i jusu skyle net kojos nekels, kad ir tie patys Rusai. PARAZITAI jus.

Mėmelis Mėnulis

Mėmelis Mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių