Siūlomos naujos žvejybos kvotos Baltijos jūroje

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) siūlo, kad kitais metais Baltijos jūroje kai kurių rūšių žuvų būtų galima sugauti daugiau, o kai kurių rūšių kvotų būtų sumažinta. Dėl pasiūlymų žvejai kviečiami pateikti savo pastabas ir pasiūlymus.

Anot Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pranešimo, EK siūlo didinti žvejybos kvotas (jas gauna ir Lietuva) šioms žuvų rūšims: šprotams (palyginti su 2018 metais, kvota didėtų 3 proc.), vakarinėms menkėms (didėtų 31 proc.), lašišoms (didėtų 15 proc.).

Tačiau siūloma sumažinti kvotas (jas taip pat turi Lietuvos žvejai) šių žuvų sugavimams: centrinės Baltijos jūros dalies strimelėms (sumažėtų 26 proc., palyginti su 2018 metais skirta kvota) ir rytinės dalies menkėms (sumažėtų 15 proc.).

Toks pasiūlymas pateiktas remiantis Tarptautinės jūrų tyrimų organizacijos rekomendacijomis ir 2016 metais patvirtintu Baltijos jūros daugiamečiu valdymo planu.

Galutinis sprendimas dėl kvotų bus priimtas 2019 metų spalio 15-16 dienomis vyksiančioje Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje.

ŽŪM kviečia visus žvejus iki 2019 metų iki rugsėjo 11 dienos išsakyti savo nuomonę dėl žvejybos galimybių Baltijos jūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių