Šiuo metu šalyje atnaujinami 432 daugiabučiai

  • Teksto dydis:

Remiantis Būsto energijos taupymo agentūros (toliau – BETA) naujausiais duomenimis, įgyvendinant daugiabučių namų atnaujinimo programą (toliau – Programa), šiuo metu šalyje atnaujinami 432 daugiabučiai namai.

Vertinant rezultatus atskirose savivaldybėse, matyti, jog daugiausia daugiabučių namų šiuo metu atnaujinama didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje renovuojami 73 daugiabučiai, Kaune – 53, toks pat skaičius namų – ir Klaipėdos savivaldybėje.

Tarp mažesnių savivaldybių išsiskiria Trakų rajonas, kuriame šiuo metu atnaujinami 22 daugiabučiai, Palangos miestas, kuriame atnaujinama 20 namų, Druskininkai (atitinkamai 17 daugiabučių), Zarasų rajonas (14 daugiabučių), Marijampolė (13 daugiabučių).

„Džiugu, jog daugiabučių renovacija vis didesnį pagreitį įgauna didžiuosiuose šalies miestuose. Tai svarbu vertinant procesus ne tik atskiros savivaldybės, bet ir visos šalies kontekstu – trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose senų daugiabučių skaičius sudaro daugiau kaip 50 proc. visų šalies renovuotinų daugiabučių. Tad intensyvus darbas, didinant pastatų energinį efektyvumą šiose savivaldybėse, yra itin reikšmingas visam šalies energetikos ūkiui“, – tvirtina BETA direktorius Valius Serbenta. 

Pagal dar praėjusiais metais aplinkos ministro paskelbtą kvietimą teikti paraiškas daugiabučių atnaujinimui BETA jau yra suderinusi 418 projektų, iš kurių beveik pusei yra gautas gyventojų pritarimas, o 57 projektų įgyvendinimui yra pritarusios finansų institucijos.

Nuo 2013 m. Lietuvoje atnaujinta daugiau kaip 1600 daugiabučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
taip plėše už tas juros putas, kurios vertos kapeikas. O kai tik apklijuoja puta, tai jau tukstančius eurų nuplėše, ir už ką, kad kas pasakytu, paaiškintu, kiek jau kainuoja tos putos ant sienų prilipdytos. Kad ir mano 1 kamb. butas, tai tik 1 blokas su virtuvės langu, ir antras blokas su balkonu ir langu. Tai kiek jau cia tos putos reikia tokiam butui 1 kamb, jeigu taip sažiningai, tai išvis nedaug, 1 to pundelio užtektu, bet kai nulupa už renovacija , tai atrodo kad tas pundelis jūros putos aukso vertės kaina, ir nuplėše šimteriopai.

kodel leidžiami tiktokie trumpi komentai kaunodienoje???????

kodel leidžiami tiktokie trumpi komentai kaunodienoje??????? portretas
-Renovuoti automobiliu parka ---------------------- Sakykim atvažiuoja koks kaimietis iš Žirmunu i tech apžiura su 19 metu GOLF o jam ten tik BAC ir sako: - Tamstai laikas renovuoti automobili - mes už atitinkamus tavo pinigus (O jei neturi - bankas suteiks paskola...): - Idesim naujos kartos taupesni ir gamtos neteršianti motora - Imontuosim katalizatoriu - Istatysim DPF - kietuju daleliu filtra - Idesim ABS SRS ASC - Oro pagalves nepakenks - Vairuotojui ir dar trys keleiviams durelese šoninese stoikese... - kondicionierius pagerins važiavimo komforta - pagerinsim apšvietima - sumontuosim X-enonus ir lempu apiplovima. sakyciau vertas demesio dalykas - del pereikvotos šilumos nežuvo ne vienas žmogus , o va del senovišku automobiliu kiek žuvo ir sužalota žmogeliuku??? tai va koks pasiulymas musu vyriausybei. Sakykim kol Wilniuje ir Kaune vyksta namu renovacija tai Panevežyje ir Kedainiuse galetu vykti automobiliu renovacija...

Anonimas

Anonimas portretas
Kas už renovacija sumokes? na nemanau kad marsieciai... --- Sumokes renovuojamu namu butu savininkai ir galbut mokesciu moketojai. Tame tarpe ir aš... --- Kadangi suvartosim mažiau šilumos - automatiškai nuostolingai dirbs miesto katilines.. O kad nuostoliu nebutu - pakels šilumos kaina... Na maždaug toks va žvilgsnis iš šalies ir asmenine nuomone... O bet taciau ši modeli galima pritaikyti kitose srityse ir dar labiau pagerinti Lietuviu gyvenima. Kodel tik renovuojant TSRS laikais statytus namus? Todel siulau:
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių