Skundžiasi darbuotojų trūkumu: jaunimas nenori dirbt – žiūri, kaip lengviau „prasisukti“

  • Teksto dydis:

Lietuvos restoranai ir kavinės skundžiasi sezoninių darbuotojų trūkumu. Darbuotojų trūkumas ypač jaučiamas didmiesčiuose. Keli pastarieji metai restoranams išskirtinai sunkūs, nes esą jaunimas nenori dirbti, prašo neadekvačiai didelių atlyginimų. Situaciją dar šiek tiek gelbsti užsieniečiai. Apie tai pasakota LNK žiniose.

Didmiesčių ir kurortų maitinimo įstaigoms prasidėjo pats darbymetis. Nors klientų stygiumi nesiskundžia, sostinėje dalis restoranų susiduria su kita bėda – darbuotojų trūkumu.

„Tikrai yra tragiška situacija, tikrai trūksta žmonių. Sakykime, turime pakankamai klientų, kad jie užsėstų visą restoraną, bet neturime pakankamai kolektyvo, kad galėtume visus juos aptarnauti“, – sakė „HBH Vilnius“ vadovė Aida Čepukaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Viešbučių restoranų asociacija pripažįsta, kad darbuotojų trūkumas – nuolatinė problema. Tačiau tikina, kad keli pastarieji metai buvo išskirtinai sunkūs.

„Kažkaip žmonės nebenori dirbti. Ir daugiausiai kalbu apie jaunimą. Nėra atsakomybės, nėra lojalumo įmonei, žiūri visi, kad kuo lengviau prasisukti“, – teigė Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Vilniuje ir pajūryje esantis šeimos restoranų tinklas pastebi, kad sostinėje didžiausia problema – sezoniniai darbuotojai, mat vyresni ieško pastovaus darbo, o jaunesni užsiprašo neadekvačiai didelės algos.

„Jaunimas dažnai prasilenkia su realybe, ką reiškia jų pirmas darbas ir kiek už tai turi būti mokama, bet kadangi socialiniuose tinkluose yra labai daug neva tai turtingų žmonių ir visi čia labai gerai gyvena, tai automatiškai jie irgi taip nori gyventi. Tai yra suprantama“, – apie tokios situacijos priežastis svarstė „HBH Vilnius“ vadovė.

Nėra atsakomybės, nėra lojalumo įmonei, žiūri visi, kad kuo lengviau prasisukti.

Be to, dalis jaunimo vasaros darbo ieškosi Lietuvos kurortuose, tad jeigu šalies didmiesčiams vasara – iššūkis, tai pajūris klesti. O ir atlyginimą pajūrio restoranai siūlo didesnį, tad privilioti darbuotojus lengviau.

Tad itin aukštos algos nereikalaujančių darbuotojų neradusiems restoranas lieka viena išeitis – užsieniečiai.

„Su labai nepalankia Ukrainoje esančia situacija gaunasi taip, kad kažkokią naudą gauname mes, nes jie neturi ką daryti ir važiuoja uždarbiauti tam, kad galėtų siųsti pinigus atgal saviškiams“, – pasakojo A. Čepukaitė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šalyje skaičiuojama kiek daugiau nei 144 tūkst. bedarbių. Tai 0,5 proc. mažiau nei užfiksuota prieš metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapitalizmas gerove vakaru koloniju kultura

kapitalizmas gerove vakaru koloniju kultura portretas
nax dirbt ? jei galima apipisinet apvaginet abonementizuot ora ir spekuliuot sveikata ?... nieko asmenisko -tiesiog norit dirbt uz minimalia alga - dirbkit a as spekuliuosiu jusu privalomais pensijiniais fondais ...biznis... a dirbtinis intelektas pades man tinkamus jus suvirskint ystaymus rasyt... xe xe..

Petras

Petras  portretas
Nu tikrai įdomiai. Kai atneša sąskaitą tai būna apie 100 pinigų. O alga 600.problema pas ta dėde su lexusu, nes algos, kaip išmaldos reik laukt.

Aš portretas
Ka uzsiauginot ta ir turit!toliau bus dar graziau
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių