Dėl lengvatos šildymui socialdemokratai vieningi

  • Teksto dydis:

Dėl PVM lengvatos šildymui socialdemokratai ir toliau laikosi jau anksčiau priimtos nuostatos. Tokia lengvata, patvirtinta praėjusios kadencijos Seime socialdemokratų siūlymu, turi išlikti.

Šios pozicijos laikosi ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, ir Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, ir socialdemokratų tarybos posėdyje pasisakę nariai.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės bando klaidinti visuomenę, neva, socialdemokratų pozicijos dėl PVM šildymo lengvatos pratęsimo yra skirtingos. Tačiau jokių prieštaravimų neiškilo ir Socialdemokratų partijos tarybos posėdžio metu. Buvo vertinamas ir kritikuojamas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos siūlymas naikinti PVM lengvatą.

„Aš manau ir tą pasakiau per tarybos posėdį, kad valstiečių-žaliųjų siekis naikinti PVM lengvatą šildymui net ir su kompensaciniu mechanizmu tiesiog padidintų pašalpų prašytojų skaičių. Žmonės, prašantys valstybės paramos, psichologiškai jaučiasi blogai. Socialdemokratai negali skatinti žmonių tapti pašalpų prašytojais,“ – sako Vilniaus miesto vicemeras socialdemokratas Gintautas Paluckas, palaikydamas, o ne kritikuodamas partiečių poziciją dėl šildymo PVM.

„Socialdemokratai patys pasiūlė ir praėjusio Seimo balsais šiam šildymo sezonui buvo pratęsta PVM lengvata šildymui. Toks buvo ir mano, ir kitų frakcijos narių sprendimas. Nežinau, kodėl kai kurios žiniasklaidos priemonės nori supriešinti socialdemokratus šiuo klausimu. Galbūt todėl, kad prabilau, kas lauktų ateityje energetikos kainų sektoriaus ir kokie kompensaciniai mechanizmai būtų reikalingi,“ – teigia LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė sako, kad socialdemokratai savo poziciją dėl PVM lengvatos jau kitą savaitę pademonstruos tvirtindami 2017 metų biudžetą. Socialdemokratų frakcija balsuodama palaikys savo pasiūlytą sprendimą – palikti galioti PVM lengvatą visam šiam šildymo sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienodai rodo

vienodai rodo portretas
jie buvo vieningi ir kai ivede eura nuskurdino su kainu pakelimu tris su puse karto ir vieningi aiskindami kad kainos nekyla komsomolcai ir komunistai visada vieningi

...

... portretas
ACH, aišku - biznį darys iš kompensacijų: saviems duos, kitų kompensacijas sau pasiims.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių