Speigas padidins sąskaitas už šildymą

Sinoptikams prognozuojant, kad vasario pabaigoje paspaus didesnis nei 20 laipsnių šaltukas, šilumininkai įspėja, kad šildymo sąskaitos gali išaugti.

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT), Eltos prašymu, paskaičiavo, kaip dėl speigo gali pasikeisti sąskaitos vilniečiams.

„Prognozuojamas mokestis gyventojams už šildymą gali išaugti apie 8 proc., atsižvelgiant į žemėjančią oro temperatūrą“, - Eltai teigė VŠT atstovė E. Sirutienė.

Bendrovės skaičiavimu, 60 kvadratinių metrų ploto bute, renovuotame pastate, sausio mėnesį šildymo sąskaita siekė vidutiniškai 32 eurus, o vasarį gali siekti 35 eurus.

Tuo metu nerenovuotame to paties ploto bute sausį vidutinė sąskaita siekė 136 eurus, o už vasarį gali siekti 147 eurus.

„Prognozuojamas padidėjimo procentas nėra didelis, nors lauko temperatūrų skirtumas didelis, todėl, kad vasario mėnuo trumpesnis“, - aiškino E. Sirutienė.

Kiek kitokia situacija uostamiestyje. „Klaipėdos energijos“ vadovas Antanas Katinas Eltai teigė, kad sąskaitos gali šiek tiek išaugti, tačiau didesnę įtaką šiame mieste daro vėjas, o ne žema temperatūra.

„Šalia jūra, tai tos žiemos šiltesnės. Sąskaitos išauga dėl vėjo, nes kai jis būna stiprus, visa šilumą išpučia iš nesandarių pastatų“, - Eltai teigė A. Katinas.

Hidrometeorologijos tarnyba Eltai nurodė, kad preliminariai šiuo metu vidutinė vasario mėnesio temperatūra siekia apie 3,9 laipsnio šalčio, o tai 0,7 laipsnio daugiau nei įprasta vasario mėnesio temperatūra. Tačiau dėl mėnesio pabaigoje prognozuojamų dar didesnių šalčių vidutinė temperatūra gali nukristi dar daugiau žemiau nulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką čia nusišnęka

Ką čia nusišnęka portretas
sąskaitos bus didesnės dvigubai ! Jei prie 0 vidurkio moku 80 eurų tai prie -10 vidurkio bus 160 eurų

Nunu

Nunu portretas
Mldc straipsnis. Aš bl galvojau sumažins...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių