Sprendimas dėl MMA didinimo – balandį

  • Teksto dydis:

Trišalė taryba balandį turėtų priimti sprendimą dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo nuo šių metų liepos, o iki to laiko laukiama taryboje suformuotos darbo grupės vertinimų ir pasiūlymų.

„Trišalė taryba sudarė darbo grupę, kuri turėtų pagrįsti MMA didinimą. Kalba eina apie pagrįstumą, kriterijus, nuo kurių priklauso MMA. Šiandien (ketvirtadienį - BNS) darbo grupė pradėjo vardinti ir nustatyti kriterijus, į kuriuos atsižvelgiant būtų galima įvertinti galimybes didinti ar ne minimalų mėnesio atlyginimą“, - BNS teigė darbo grupės pirmininkas socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius.

Anot jo, MMA didinimo pagrįstumą bus siekiama įvertinti atsižvelgiant į darbo našumo, vidutinio darbo užmokesčio, nedarbo lygio, bendrojo vidaus produkto ir kitus rodiklius.

G.Klimavičiaus teigimu, po dviejų savaičių įvertinusi skaitines minėtų kriterijų reikšmes, darbo grupė informaciją perduos Trišalei tarybai.

„Trišalėje taryboje kovo 24 dieną MMA klausimas dar nebus svarstomas. Tai bus tik informacinė dalis apie tai, ką padarė darbo grupė (...) Tuomet pasakys, ar to užtenka, ar dar reikia tęsti darbą. Pats MMA klausimas bus keliamas balandžio gale, gal antroje pusėje“, - teigė socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė anksčiau yra sakiusi, kad minimalios algos pakėlimas 25 eurais iki 325 eurų yra įmanomas nuo šių metų liepos.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) iki 300 eurų (1035 litų).

Eurostato duomenimis, Lietuvoje   MMA  šiuo metu yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. 300 eurų siekiantis MMA  lenkia tik minimalų atlygį Bulgarijoje (184 eurai) ir Rumunijoje (218 eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
vėl mokesčių užsimanė didesnių, o reikėtų be didinti MMA, o padidinti NPD. Kiek gi galima lupti mokesčius nuo dirbančiųjų? Jau dabar beveik pusę uždirbtų pinigų atima mokesčiams. Šiuo metu NPD ( neapmokestinamosios pajamos ) yra 166 eurai. Ar gali žmogus pragyventi iš 166 eurų? Pinigai reikalingi žmogui pragyventi neturi būti apmokestinami jokiais mokesčiais. Padidinus MMA, beveik pusė padidinimo bus mokesčiams, tai privataus sektoriaus realios algos vėl sumažės. Įdomu, ar yra Lietuvoje bent viena profesinė sąjunga, kuri neužsimerktų prieš šitokį mokesčių kėlimą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių