Staigmena „spintos“ advokatams: teks susimokėti arba trauktis

  • Teksto dydis:

Į advokatų sąrašus įtrauktiems, bet nepraktikuojantiems advokatams iki rugsėjo teks apsispręsti: kas mėnesį mokėti 11 eurų mokestį arba pasitraukti iš advokatų gretų. Advokatai naujovę vertina nevienareikšmiškai. Vieni pritaria, kiti piktinasi, kodėl reikia mokėti mokestį, nors iš advokato veikos negauni jokių pajamų, rašo portalas vz.lt.

"Praktikuojantys advokatai jau seniai moka mokesčius Lietuvos advokatūrai, o nepraktikuojantys iki šiol nemokėjo, taigi nepraktikuojančių advokatų sąrašo administravimas buvo dengiamas praktikuojančiųjų advokatų sąskaita. Tokia tvarka buvo nesąžininga praktikuojančių advokatų atžvilgiu", - aiškino Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Anot portalo pašnekovų, būtų galima suprasti, jei būtų organizuojamos tam tikros, pavyzdžiui, tik nepraktikuojančių advokatų atestacijos, tokiu būdu tarsi apsaugant klientus. Tačiau šiuo metu, anot pašnekovų, sudaroma nuomonė, jog tas, kas mokės 11 eurų per mėnesį, yra kompetentingesnis už tą, kuris mato šio mokesčio alogiškumą ir atsisako jį mokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Demokratija

Demokratija portretas
Kažkaip keista.Vyriausybė mano,kad 3 eurais padidinti pensiją-normalu. Advokatai mano,kad 11 eurų mokėti per mėnesį yra daug,tačiau nemano,kad už keliolikos minučių dalyvavimą teisme nuplėšti apie 100 eurų yra yra daug.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių