Stalo vandens kaina piktina klientus

Keliasdešimt centų ar kelis eurus restoranuose kainuojantis stalo vanduo vis labiau piktina svečius.

Pasak kavinių savininkų, jis nekainuoja daug, tačiau nemokamai jo duoti negalima, nes vanduo iš čiaupo namie taip pat nebėga už ačiū. Ekonomistai sako, kad ilgainiui Lietuvos verslas turės perimti vakarų patirtį, kur paprastas vanduo su keliais vaisių griežinėliais yra dažniausiai nemokamas.

Vadinamojo stalo vandens apmokestinimas restoranuose - fantazijos trūkumas. Taip sako dažnas lankytojas, ekonomistai. Tam pritaria ir kai kurie maitinimo įstaigų savininkai. Tačiau viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės nuomone, net ir stalo vanduo kainuoja, o jo kainą lemia keli faktoriai. Įtakos jo apmokestinimui turi ir restorano apyvarta ar klientų srautai.

„Tiems, kurie turi mažus srautus, tai kainuoja ir, be abejo, nereikia piktintis. Aš manau, kad nemokamą vandenį galim priimti kaip didelę privilegiją, bet piktintis nėra ko, nes tai kainuoja ir galiausiai tas pats vanduo iš miesto už ačiū neateina“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Kad stalo vanduo – papildomos išlaidos sako ir dalies restoranų atstovai. Tačiau kiti teigia, kad tai - paprasčiausias vanduo iš čiaupo, o priedų - vaisių, uogų ar žolelių, svečiai tikrai šiame vandenyje nereikalauja. Norima tiesiog atsigaivinti.

„Stalo vanduo ir šiaip vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogui dalykas ir jis neturėtų būti papildomai apmokestintas maitinimo įstaigose, nes stalo vanduo, ne paslaptis, yra vanduo iš čiaupo. O vanduo iš čiaupo, visi žino, jis nekainuoja tiek, kiek kai kuriose kavinėse už jį paprašo. Tai man kažkaip įžūlu imti pinigus“, teigia „Popierinio baro“ vadovas Karolis Banevičius.

Daugiau – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip jau

šiaip jau portretas
labai daug kur užsienyje vanduo nemokamas, be to gali gert kiek nori nors ir 5 stiklines iš eilės :) Na, nebent užsisakot butelyje, tada teks susimokėt. Beje ir Graikijoj ir Italijoj ir Maltoj ir dar daug kur vanduo tikrai geros kokybės ir nebūtina naudot butelinį vandenį. O pas mus tai patiekalų tokios užaukštintos kainos, kad nuo stiklinės nemokamo vandens jokia picerija tikrai nebankrutuos.

Ok

Ok  portretas
Gėda ir tiek

Roomas

Roomas portretas
Gerbiamieji, išmokite gyventi normaliai. Aš, tarkime, į valgyklas paprastai atvažiuoju su automobiliu. Ir niekada neimu jokių skysčių, nes atsigeriu tuoj pat grįžęs į mašiną, kur turiu ir vandens, ir sulčių, ir Pepsi kolos. O šiaip jau tai einu valgyti ten, kur kava ir maistas pigūs. Pvz. Prezzo, 101 kepyklėlė, savivaldybės valgykla rūsyje, pašto valgykla, valgykla VI forte prie žiedo, Medicinos mokyklos valgykla K.Petrausko g., čeburėkinėje Savanoriuose ir t.t.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių