Statytojai pasigenda patrauklių vietų loftų plėtrai

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto rinkos analitikai teigia, kad 2011-2012 metais išaugusi loftų pirkimo banga atslūgo, tačiau statytojai labiau pasigenda ne pirkėjų, o apleistų gamybinių pastatų patraukliose vietose, kuriuos būtų galima paversti gyvenamosiomis patalpomis, rašo "Verslo žinios".

"Tai buvo tarpinis variantas tarp vystytojų ir pirkėjų galimybių, nes įgyvendinti loftų projektą yra gerokai pigiau, nereikia nugriauti viso pastato ir statyti naujo daugiabučio, bet tada ir pardavinėti tuos loftus tenka pigiau. Tačiau dabar tokio tipo būstų pirkimas yra gerokai sumažėjęs", - teigė "Inreal" Investicijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius.

Pasak analitikų, visgi klientų netrūksta - nerima kelią tinkamų vietų loftų plėtrai trūkumas. "Novalex" komercijos direktorius Karolis Matulevičius teigia, kad Vakaruose pasibaigus gamybinėms patalpos, vystytojai ima statyti projektus aukštomis lubomis, kad klientai patys nuspręstų, ką daryti su erdve. Anot jo, tokios tendencijos gali būti ir Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių