Su verslo atstovais aptarta Lietuvos atstovavimo tinklo plėtra Pietryčių Azijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį nuotoliniu būdu su verslo asocijuotų struktūrų atstovais aptarė Lietuvos ekonominių ir prekybos interesų Pietryčių Azijos valstybėse atstovavimą bei diplomatų ir Lietuvos garbės konsulų vaidmenį, stiprinant Lietuvos ekonominį konkurencingumą.

Ministras verslo atstovams pristatė pagrindines Vyriausybės programos ekonominės diplomatijos iniciatyvas: strateginę diversifikaciją, Lietuvos atstovavimo tinklo plėtrą, ypatingą dėmesį skirdamas Pietryčių Azijos valstybėms. Užsienio reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad artimiausiu metu planuojama atidaryti Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje ir Singapūre, taip pat stiprinti atstovavimą Japonijoje ir Australijoje.

„Pietryčių Azijos regiono valstybių ekonominis potencialas nėra iki galo išnaudotas. Matome daug galimybių mūsų verslui ne tik eksportuoti lietuviškas aukštos pridėtinės vertės prekes ar importuoti gamybai reikalingus produktus, bet ir sulaukti daugiau investicijų iš demokratinių valstybių tame regione“, – susitikime sakė G. Landsbergis.

Verslo atstovai diskusijoje išreiškė pritarimą ministerijos siūlomoms ekonominio atstovavimo tinklo plėtros kryptims, didžiausią prioritetą teikiant Pietų Korėjai, taip pat ieškant naujų galimybių verslui ir kitose regiono šalyse: Singapūre, Taivane, Indonezijoje, Vietname ir Tailande.

Susitikime taip pat aptartos ir priemonės iškeltiems tikslams pasiekti. Valstybės biudžete numatytas didesnis finansavimas ekonominei diplomatijai leis jau šiemet sustiprinti ambasadas prioritetinėse šalyse ir skirti daugiau lėšų ekonominei veiklai. Planuojama iki 2024 metų užtikrinti, kad visose dvišalėse ambasadose būtų ekonomines funkcijas atliekantys darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Aš nesuprantu. Apie verslą ir jo plėtrą turi kalbėti verslininkai, kompetetingi asmenys. Gal reikia pirmiausia kalbėt apie verslą Lietuvoje.

Kęstas

Kęstas portretas
Ką ir kodėl skiepiname Lietuvoje? Mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta beveik 40 proc. 70-ies ir vyresnių gyventojų. Jie seni ir gali nuo to viruso numirti. Ir Landsbergio anūkas paskiepintas. Jis protiškai atsilikęs, todėl taip pat yra rizikos grupėje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

klp

klp portretas
apsaugok Dieve,nuo komentatorių iš durnyno...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių