Suskaičiavo, kiek patyrė nuostolių dėl Rusijos embargo

Europos žemės ūkio produkcijos gamintojai dėl Rusijos embargo patyrė 5,5 mlrd. eurų nuostolių. Europos ūkininkų ir žemės ūkio kooperatyvų darbuotojų profsąjunga taip pat pabrėžia, kad priemonės, kurias pasiūlė Europos Komisija, siekdama palaikyti žemės ūkio sektorių, yra nepakankamos.

Profsąjungos vadovas paragino parengti konkrečias gamintojus palaikančias priemones regionuose, labiausiai nukentėjusiuose nuo embargo.

Atsakydama į Vakarų įvestas sankcijas, Maskva pernai rugpjūčio 7 d. uždraudė importuoti vaisius, daržoves, mėsos ir pieno produktus iš ES ir kitų šalių. Embargą Maskva yra pratęsusi iki kitų metų rugpjūčio.


Šiame straipsnyje: ekonomikaRusijaembargas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Prieš parą kokią musmirė spiegė, jog tik Rusija nukentėjo nuo sankcijų

Europa patyrė nuostolius

Europa patyrė nuostolius portretas
tačiau Lietuvos žemdirbiai klesti. Tai nuolat kartoja Grybauskaitė. O jei yra nepatenkintų tai iš gobšumo. Juk pragyvenimo ligis aukštesnis nei Ruandoje. Tad yra kuo džiaugtis.

Pirkėjas

Pirkėjas portretas
Taip. žinoma, maisto pramonė nukentėjo. Tačiau nieko nedarė, kad sumažintų nuotolius - atvirkščiai specialiai juos didino. Mat, žino, kad ES bus prispausta kompensuoti praradimus. Juk geriau būti negali. Gauni pinigus vien už gražias akis. Ką turiu galvoje? Kai Lietuvoje įvedė eurą, maistas brango kosminiu greičiu. Vyriausybė, žadėjusi tai kontroliuoti, padėjo vieną ilgą storą daiktą. O tauta krauna maisto pramonės magnatams ir prekybos centrų milijardieriams pasakiškus pelnus. Jei dėl Rusijos embargo tikrai būtų jiems trošku, tuomet būtų mažinę kainas, kad daugiau pirktume. O dabar kažkokio neypatingo pelėsinio sūrio 100 gr. kainuoja 6 Lt. Kefyro, pieno, svieto kainos astronominės. Štai kaip jie "vargsta" dėl Rusijos embargo! Lupa nuo mūsų paskutinius marškinius ir ėda Maldyvuose omarus su triufeliais, užsigerdami 150 metų išlaikytu prancūzišku konjaku, stebėdami savo jachtoje besideginančias toples ilgakojes gražuoles .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių