Teigiamai įvertino Lietuvos ekonominio augimo perspektyvą

  • Teksto dydis:

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“ teigiamai įvertino Lietuvos įgyvendinamą fiskalinę politiką bei ekonominio augimo perspektyvą ir pakeitė šaliai nustatytus ilgalaikio ir trumpalaikio skolinimosi reitingus iš A- ir A-2 į A ir A-1.

Agentūros nustatyta ilgalaikio kredito reitingo perspektyva išlieka stabili.

„Šis įvertinimas dar kartą patvirtina, kad atsakingai valdome viešuosius finansus ir vykdome efektyvią fiskalinę politiką, taip stiprindami Lietuvos patikimumą pasaulio arenoje. Būtent tai ir parodo toks teigiamas tarptautinės agentūros įvertinimas“, - sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Standard & Poor's“ suteikia Lietuvai aukštesnį reitingą, nes mato sparčią ekonomikos plėtrą ir prognozuoja augimo perspektyvas dėl kylančių atlyginimų ir teigiamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų įtakos. Stiprų ir subalansuotą augimą turėtų lemti palanki užsienio prekybos aplinka, vidaus vartojimo išplėtimas ir integracija į Europos Sąjungos bendrąją rinką, rašo Finansų ministerijos pranešime spaudai.

Agentūra tikisi, kad valstybės skola laipsniškai mažės ir toliau ypatingas dėmesys bus skiriamas viešųjų finansų valdymui bei glaudesnei integracijai į Europos Sąjungą.

„Standard & Poor's“ Lietuvos kredito reitingo perspektyvą paskutinį kartą buvo pagerinusi 2017 m. rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUO DŽIAUGIAMĖS?

KUO DŽIAUGIAMĖS? portretas
Tuo, kad galėsime skolintis geresnėmis sąlygomis? Klausimas - kas ir kada pradėsime atidavinėti skolas? Jau 30 metų skolinamės. Ką sukūrėme, kad galėtume gyventi be skolų? Pragyvenau gyvenimą ir NIEKADA ir NIEKAM nebuvau skolingas... Šiandien, pasirodo, jau skolingas kiekvienas Lietuvos gyventojas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių