Tikslas – gražus ir tvarkingas namas

"Dabar dirba trečias. Bijau kažką ir sakyti apie šiuos namus. Tačiau jau beveik sutvarkyti darbų užbaigimo dokumentai. Dalis jų buvo dingę, tad reikėjo gauti naujus. Šie rangovai gelbsti esant bėdai. Paskutinio pasitarimo metu sakė, kad jau beveik visi dokumentai surinkti", – tvirtino direktorė.

R.Uznienė pabrėžė, kad išsirinkti patikimus rangovus – sudėtinga. Sunku įvertinti, kaip jie dirbs, ar nekils jokių rūpesčių: "Taip ir išeina, kad vieni rangovai bankrutuoja, kai kurių paslaugų tenka atsisakyti, nes nepajėgia dirbti. Tikimės, kad pavyks išvengti tokių situacijų."

Rūsiuose – sąvartynas

Prasidėjus renovacijai, tiek namų administratoriai, tiek darbus atliekančios įmonės susiduria su problemomis, kurias sukelia nedrausmingi gyventojai. Viena pagrindinių – užgriozdinti rūsiai ir juose esantys techniniai koridoriai.

Kai kuriuose jų sudėtinga net praeiti. Gyventojai į rūsius suneša ir palieka nereikalingus baldus, padangas, kitus rakandus, net statybinį laužą.

Per daiktus neįmanoma pasiekti vamzdynų, kuriuos reikia pakeisti. Taip pat gaisro pavojų kelia užgriozdinti koridoriai.

Tokiais atvejais administratorius priverstas samdyti darbuotojus, kurie išvalytų rūsius, transportą sukauptoms atliekoms išvežti. Išvežti ir priduoti rakandus į sąvartyną atsieina brangiai. Už paslaugą turi mokėti visi būstų savininkai.

"Padaryti nesąmonių gali vienas, o kentės visi. Gyventojai turėtų stebėti situaciją, kas teršia rūsius. Pamatę, pranešti mums. Informaciją perduotume kontrolieriams, kurie gali surašyti protokolą. Pažeidėjas turėtų iškuopti priterštą rūsį. Tada bus nubaustas pažeidėjas, o ne kentės visi gyventojai", – pabrėžė R.Uznienė.

Vamzdžius slepia plytelės

Kita problema – kapitaliniai remontai butuose. Jų metu neretai taip paslepiami vamzdynai, kad jų neįmanoma pasiekti. Jie uždengiami plytelėmis, apdailos medžiagomis, integruotais baldais.

Pasak direktorės, jei įvyksta avarija, per pykčius su būsto savininkais tenka prieiti prie vamzdžių ir juos lopyti.

"Vienų butų savininkai pyksta, kad mes niokojame jų turtą, kiti – jog neskubame užbaigti darbų, nors jiems varva ant galvos. O ant ko mums pykti? Tada prasideda gyventojų grasinimai, kad atsisakys mūsų paslaugų ir įkurs bendriją, bet ar tai ką nors pakeis? Darbai išliks tie patys. Vis tiek reikės prieiti prie vamzdžių avarijos ar renovacijos metu", – pabrėžė direktorė.

Prieš atliekant kapitalinį buto remontą ar sugalvojus paslėpti vamzdžius, R.Uznienė rekomendavo pasitarti su namo administratoriaus atstovais. Sužinoti, kokių problemų atlikus tokius darbus gali kilti ateityje.

"Žmonės yra apsiskaitę, viską supranta. Jie taip pat turėtų suvokti, ko nereikėtų daryti savo bute, pagalvoti, kas bus, jei įvyks avarija", – tvirtino direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
okas mokes norit mus uz plokste ant namo ikaitais20metu bankui padaryti.nereikia mums renovacijos

Tauralaukis

Tauralaukis portretas
Uznienę į pensiją
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių