Transporto ir paslaugų įmonės uždirbo daugiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos transporto, pašto ir pasiuntinių, apgyvendinimo ir paslaugų įmonės pirmąjį šių metų pusmetį gavo 7,659 mlrd. eurų pajamų (be PVM) - 3,8 proc. daugiau nei 2014 metų sausį-birželį.

Apgyvendinimo paslaugų įmonių pajamos per metus išaugo 11,6proc. ir siekė 81,5mln. eurų, paslaugų - 9,7 proc. iki 3,95 mlrd. eurų, pašto ir pasiuntinių (kurjerių) - 9,5 proc. iki 61,8 mln. eurų, o transporto ir sandėliavimo įmonių pardavimo pajamos sumažėjo 2,3 proc. iki 3,6 mlrd. eurų, remdamasis išankstiniais duomenimis, pranešė Statistikos departamentas.

Vien tik antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, transporto, apgyvendinimo ir paslaugų įmonių pardavimo pajamos išaugo 4proc. ir sudarė 4,016mlrd.eurų.

Transporto ir sandėliavimo įmonių pardavimo pajamos šių metų antrąjį ketvirtį sudarė 1,9mlrd.eurų ir, palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, sumažėjo 2,2 procento. Daugiausia mažėjo sandėliavimo ir transportui būdingų paslaugų įmonių pardavimo pajamos- 5,5 procento.

Pašto ir pasiuntinių (kurjerių) įmonių pardavimo pajamos šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su 2014 metų birželio-balandžio mėnesiais, padidėjo 9,8proc. iki 31,6 mln.eurų. Apgyvendinimo įmonių pajamos palyginamuoju laikotarpiu išaugo 11,8 proc. iki 50,1 mln. eurų.

Paslaugų įmonių pardavimo pajamos padidėjo 10 proc. iki 2,1 mlrd. eurų. Anot statistikų, labiausiai augo kompiuterių programavimo, konsultacinės ir susijusios veiklos įmonių pajamos - 29,9proc., nuomos ir išperkamosios nuomos - 23,2 proc., architektūrinės ir inžinerijos veiklos bei techninio tikrinimo ir analizės - 20,9 proc., meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos - 19,1 proc., veterinarinės veiklos- 17,7 procento.

Tačiau sumažėjo kino filmų, vaizdo filmų ir televizijos programų gamybos, garso įrašymo ir muzikos įrašymų leidybos veiklos (7 proc.) bei įdarbinimo veiklos (3,1 proc.) įmonių pajamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gama

Gama portretas
Maziau stovi dirbtinose spustyse prie maskolijos pasienio, stai ir daugiau uzdirba.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Svarbiausi verslo veiklos sėkmingumo kriterijai, nulemiantys ilgalaikį verslo egzistavimą: Verslo vartotojų pelnas ir pasitenkinimas, Verslo darbuotojų motyvuotumas bei išradingumas, Verslo tiekėjų parama. Jei pagal šiuos tris kriterijus reikalai juda pakankamai gerai, tai ir pelnas atsiranda, ir verslas turi neblogus šansus egzistuoti ilgai. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių