Traukinys su saulėgrąžų aliejumi iš Ukrainos atvyko į Lietuvą

Lietuvą pasiekė ketvirtas bandomasis traukinys iš Ukrainos, atgabenęs saulėgrąžų aliejų, BNS pranešė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG). Traukinys į Lietuvą atvyko ketvirtadienį vėlai vakare, pranešė bendrovės atstovė.

„Ketvirtadienį vėlai vakare į Lietuvą atvyko 44 specialiai pritaikytus konteinerius su aliejumi gabenantis traukinys. Planuojama, kad šiąnakt iš Šeštokų jis pajudės Klaipėdos link“, – penktadienį BNS sakė LTG ryšių su visuomene vadovė Laura Gabrilavičiūtė.

Šį krovinį  gabena LTG antrinės įmonės „LTG Cargo“ ir „LTG Cargo Polska“ kartu su partneriais.

Klaipėdos uoste aliejų perkraus viena didžiausių krovos bendrovių „Bega“, šią savaitę BNS patvirtino įmonės generalinis direktorius Laimonas Rimkus. Anot jo, aliejus per Klaipėdą greičiausiai iškeliaus į Europos rinkas.

„Bega“ krauna ir bandomaisiais traukiniais iš Ukrainos per Lietuvą gabenamus grūdus – dviem traukiniais jau atvežta apie 2,8 tūkst. tonų grūdų.

Pirmasis bandomasis traukinys iš Ukrainos į Lietuvą atvyko gegužės 19-ąją, juo atgabentas gyvulių pašarams skirtas priedas lizinas. 

Dėl Rusijos pradėto karo Ukraina negali per savo uostus išvežti maždaug 20 mln. tonų pernykščio derliaus grūdų ir paprašė Europos Sąjungos pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Neperku niekada

> Neperku niekada portretas
vatnykui ukrainietiškas aliejus smirda užtai jam putkos pautai kvepia

Neperku niekada

Neperku niekada portretas
Ukrainos teritorijos saulėgrąžų aliejus smirda be to genetikai modifikuotų produktų gamyba galimai ten plito. Galimai. Galimai tinka aliejus sutepti nudėvėtas naujai įvežtas daug rėkiančias kokias tai kaip jos ten vadinasi. Kur išmetė iš visų Palangos namų nes nieko nedirba ir melavo kad nekaltos. Galimai. Bet tuomet jūs visos vėl klyks kad apniko beždžionių raupai ir gydykis jas nemokamai, nes didesnių namų savininkai senukai diedai joms mokėjo tik nuorūkomis

ai

ai portretas
ir kas is to? alieju senai lenkijoj perku
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių