Trišalė taryba paskutinį kartą renkasi dėl Darbo kodekso

  • Teksto dydis:

Vyriausybei paprašius baigti svarstyti naująjį Darbo kodeksą, Trišalė taryba pirmadienį renkasi į paskutinį jam skirtą posėdį. Lietuvos darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas teigia, kad rasti kompromisų visais ginčytinais klausimais yra neįmanoma.

„Posėdis vyks Vyriausybės iniciatyva, nes ji paprašė priimti galutinius sprendimus. Per paskutinius tris Trišalės tarybos posėdžius įklimpome į detales ir susidūrėme, kad profesinių sąjungų atstovai negirdi mūsų argumentų. Aišku, kad visos pusės lieka prie savo nuomonių, kurias tiesiog fiksuosime“, - BNS sakė D.Arlauskas.

Jis teigė, kad šis tarybos posėdis iš esmės yra formalumas.

„Mes palaikome beveik visus socialinio modelio rengėjų pasiūlymus, profesinės sąjungos daug kam priešinasi. Paskutinis Trišalės tarybos posėdis yra formalus, nes skirtingos socialinių partnerių nuomonės bus pateiktos Seimui, kur prasidės kitas svarstymų ciklas. Vyriausybė nori projektus Seimui pateikti kuo greičiau“, - sakė konfederacijos vadovas.

D.Arlausko teigimu, norisi išgirsti Vyriausybės poziciją dėl naujo fondo, kuris dengs dalį atleidžiamų darbuotojų išeitinių kompensacijų ir kaip toks išlaidų pasidalinimas veiktų socialinio modelio kontekste.

Tarp socialinių partnerių liko nesutarimų dėl nenustatytos apimties darbo, žalos atlyginimo, mokymuisi skirtų atostogų apmokėjimo.

Vyriausybė Seimui jau pateikė su socialiniais partneriais nesuderintus įstatymų projektus, tarp kurių yra ir Darbo kodeksas.

Tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė, tiek Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad pertvarka turi būti suderinta su visais socialiniais partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAVIŽUDYBĖS

SAVIŽUDYBĖS portretas
paskui gales postringauti< kaą daryti su savižudybėmis

Aldona

Aldona portretas
Tokio kodekso priimti negalima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių