Turintiems teisę į kelias nuolaidas – dar mažesnės bilietų kainos

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų sausio 3 d. visos traukinio bilietų komercinės nuolaidos sumuojamos su lengvatinėmis nuolaidomis, numatytomis Transporto lengvatų įstatyme. Galima sumuoti bet kurią vieną komercinę ir bet kurią vieną lengvatinę nuolaidą.

Iki šiol prie lengvatinės nuolaidos buvo galima pridėti vienintelę - 5 proc. komercinę nuolaidą, kuri suteikiama AB „Lietuvos geležinkeliai" lojalumo programos dalyviams. Perkantiems bilietus interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt, papildomai būdavo suteikiama 5 proc. nuolaida - ji taikoma ir dabar.

Nuo šiol prie lengvatinės nuolaidos galima pridėti vieną iš šių komercinių nuolaidų, kurias taiko „Lietuvos geležinkeliai": perkant bilietą į abi puses - 15 proc. nuolaida atgaliniam bilietui, 5 proc. nuolaida lojalumo kortelės turėtojams, 20 proc. visiems 10-26 m. amžiaus keleiviams, turintiems „Lietuvos geležinkelių" lojalumo kortelę, 50 proc. gimtadienio nuolaida keleiviams, turintiems lojalumo kortelę ir perkantiems bilietą bei važiuojantiems per savo gimtadienį.

Ši naujiena ypatingai aktuali studentams, kuriems yra taikoma 50 proc. lengvata. Jie galės papildomai pasinaudoti 20 proc. nuolaida, taikoma visiems 10-26 m. amžiaus keleiviams, turintiems „Lietuvos geležinkelių" lojalumo kortelę.

Studentai sudaro apie 20 proc. visų keleivių. Didžiausi studentų srautai keliauja maršrutais Vilnius-Šiauliai-Vilnius ir Vilnius-Kaunas-Vilnius.

Bilieto kaina bus apskaičiuojama pirmiausia pritaikius komercines nuolaidas, o tada - lengvatą. Pavyzdžiui, maršruto Vilnius-Šiauliai didžiausia bilieto kaina, keliaujant antrąja klase, - 11 Eur. Dieninio skyriaus studentams, pagal Transporto lengvatų įstatymą, priklauso 50 proc. lengvatinė nuolaida. Ją pritaikius, kelionės bilietas kainuoja 5,50 Eur.

Studentai iki 26 metų amžiaus, įsigiję „Lietuvos geležinkelių" lojalumo korteles, už bilietą mokės dar mažiau. Jiems bus taikoma 20 proc. komercinė (arba 25 proc., jeigu bilietą pirks internetu) nuolaida, o tada - 50 proc. lengvata. Tokiu atveju kelionė iš Vilniaus į Šiaulius kainuos 4,13 Eur.

„Lietuvos geležinkeliai", atsižvelgdami į maršrutų populiarumą, stengiasi net tik taikyti patrauklią kainodarą, bet ir užtikrinti pakankamą reisų skaičių. 2016 m. gruodžio mėnesį, įsigaliojus naujajam traukinių eismo grafikui, penktadieniais ir šeštadieniais buvo skirti papildomi reisai jau minėtame populiariame maršrute Vilnius-Šiauliai-Vilnius. Nuo sekmadienio iki ketvirtadienio traukinys šiuo maršrutu kursuoja 5 kartus per dieną į vieną pusę, penktadieniais ir šeštadieniais - 6 kartus.

Daugiau informacijos apie Lietuvos geležinkelių taikomas nuolaidas ir jų taikymo sąlygas galite rasti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt ir informacijos telefonu 870055111.

Lojalumo korteles įsigyti galima bet kurioje geležinkelio stoties bilietų pardavimo kasoje (kaina - 1 Eur) bei interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt. (kaina su siuntimu nurodytu adresu - 1,50 Eur).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių