Turistų iš Rusijos mažėja ir dėl propagandos

Lietuvos kurortuose ir toliau mažėja turistų iš Rusijos. Jų stygių Druskininkų sanatorijose ir viešbučiuose kompensuoja baltarusiai, lenkai bei svečiai iš Izraelio ir Latvijos. Tačiau turtingesni rusai neatsisako Lietuvoje sutikti Naujųjų.

Druskininkų kurorte kasmet rudenį sumažėja turistų iš užsienio, o šiemet svečių antai iš Rusijos, sulaukta dar mažiau nei tikėtasi. Skaičiuojama, kad rusų turistų srautai iš Maskvos, Sankt-Peterburgo ir Kaliningrado regionų krito beveik 17 procentų – jiems poilsis Lietuvoje pabrango mažiausiai penktadaliu.

„Pati svarbiausia – ekonominė pusė. Tai yra rublio nuvertėjimas euro atžvilgiu. Antra labai svarbi – tam tikroms Rusijos žmonių grupėms – policijai, valstybės tarnautojams – yra draudžiama važiuoti ilsėtis į užsienį. Trečia priežastis – didelę įtaką daro propaganda“, – sako Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis.

Druskininkuose kasmet apsilanko apie trečdalį milijono turistų, pusė jų – savaitgaliais atvykstantys lietuviai. Pasak verslininkų, stebima tendencija, kad į kurortą atvyksta daugiau baltarusių, latvių ir Izraelio piliečių. Užsieniečiai renkasi savaitės ar dviejų poilsį. Neabejojama, kad Rusijos turistų praradimą pajus visi.

„Rusijos turistai ir tie, kurie atvažiuoja pas mus, yra gana išprusę. Jie žino, ko nori. [...] Be abejo jie rezervuojasi iš anksto: ir prieš mėnesį ir prieš du, o naujametiniai klientai rezervuojasi metais į priekį. Jie išvažiuodami užsisako metams į priekį“, – tikina „Spa Vilnius“ generalinio direktoriaus patarėjas Valdas Trinkūnas.

Rusų turistų srautai nyksta ir Neringoje. Kaliningradiečių pamėgta Nida dabar jų sulaukia tik savaitgaliais. Dėl to esą užsidarė trys iš keturių žiemai likdavusių dirbti kavinių.

„Iš Kaliningrado srities mažai atvažiuoja žmonių, kurie atvažiuodavo kasdien papietauti, pavakarieniauti, pabūti čia, pasivaikščioti, apsipirkti. O dabar jų tikrai yra mažai. [...] Vykdavo į Klaipėdą apsipirkti didžiuosius prekybos centrus, ten irgi žymiai yra sumažėję žmonių. Taigi Nida tuščia“, – teigia kavinės „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė-Kriukovė.

Turistų iš Rusijos mažėjimą nidiškiai sako pastebėję jau vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Debilam runkeliam

Debilam runkeliam portretas
Putinas- gerbiamiausias prezidentas pasaulyj Net amerikoj Putina gerbia du kartus daugiau amerikieciu negu makaka O merkel savo nuomones neturi Merkel subine laizo makakai kaip ir visi kiti europos subinlaiziai Rasyti tu gal ir profesorius,bet neturi nei savo nuomones,nei smegenu.Isaugsi busi geras subinlaizys

Ot

Ot  portretas
Tegu dar didesnius pagalvės mokesčius kurortai įsiveda, tai ne tik iš Rusijos, bet ir iš kitur atvažiuojančių neliks. Nei propaganda, nei antipropaganda nepadės.

atsakymas

atsakymas portretas
mizantopo "gerbėjams". galėčiau padiskutuoti su tokiais beraščiais, bet man trukdo didžiulė išsilavinimo praraja tarp manęs ir tų, kremliaus žiurkių. Bet vieną kitą dalyką pasakysiu. Galite loti, kaukti ir staugti, tačiau vargšas kremliaus caras putleris nuvažiavo labai toli, jo nekenčia visas pasaulis, todėl čia jokių diskusijų būti net negali, net putlerio draugė Merkel nutarė neatšaukti sankcijų ruskiams, o štai apie pragyvenimo lygį galima padiskutuoti - tik maskva šiaip ne taip dar išsimaitina, o visos kitos sritys nieko neturi, net to paties samogono, nebent kokioje taigos glūdumoje. Tai yra faktai, patvirtinti pačių ruskių ekonomistų. Taigi, kaip bestaugsite, vis tiek liksite pasaulio užribyje, sssrs garbintojai ir visiški anencefalai. Kaip gyvenate Lietuvoje? Kodėl nevarote ruskynan? Čia duona skanesnė ir vanduo skaidresnis? Linkėjimai visai idiotų kompanijai, įskaitant vadą žirinovskį ir kremliaus carą su žiurkės fizionomija.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių