Tyrimas: kam lietuviai išleistų papildomus pinigus?

  • Teksto dydis:

Jei turėtų daugiau pinigų, trečdalis lietuvių juos skirtų būsto remontui, 16 proc. – įsigytų naują automobilį, o 15 proc. – buitinės technikos. Tuo metu 41 proc. gyventojų teigia, kad šiuo metu buityje jiems nieko nestinga. Tai parodė visuomenės nuomonės apklausa, kurią specializuoto paskolų banko „Bigbank“ užsakymu kovo pradžioje atliko tyrimų bendrovė „Vilmorus“.

Nors daugiausiai žmonių nurodė, kad norėtų atsinaujinti būstą ar įsigyti automobilį, taip pat nemažai gyventojų (12 proc.) teigė, kad už papildomus pinigus pirktų baldus. Tarp teigiančių, kad geresnei buičiai netrūksta jokių pirkinių, buvo daugiau vyrų, tačiau paprašyti atskleisti, ką įsigytų turėdami daugiau lėšų, jie dažniausiai nurodė naują automobilį bei baldus.

„Analizuojant apklausos duomenis matyti, kad daugeliui lietuvių geresnei buičiai trūksta ganėtinai paprastų pirkinių. Didžiajai daliai lietuvių, ypač vyresniesiems (50-59 m.) gyvenimą pagerintų būsto remontas, jaunesniesiems (iki 29 m.) – automobilis ar buitinė technika“, – teigia „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Įdomu tai, kad labiausiai buitį pagerinti norėtų jaunesni (iki 29 m.) gyventojai, tai pripažino apie 75 proc. šio amžiaus žmonių. Tarp 30-39 m. asmenų – taip pat didžioji dalis (65 proc.) teigė norintys įvairiais daiktais pagerinti gyvenimą. R. Norvilo teigimu, šį paprastų daiktų stygių lietuviai dažniausiai užpildo imdami vartojimo paskolas.

„Šio amžiaus gyventojai, banko duomenimis, yra aktyviausiai imantys vartojimo paskolas. Pastebime tendenciją, kad jie, skirtingai nuo ankstesnės kartos, nėra linkę taupyti norėdami įsigyti vieną ar kitą buitį lengvinantį daiktą, o nori įsigyti jį iškart. Tyrimo metu paklausti, kodėl rinktųsi skolinimąsi, o ne kaupimą, respondentai nurodė dvi pagrindines priežastis – norą gyventi geriau iškart, o ne laukti, bei tai, kad norimų daiktų jie tiesiog negalėtų įsigyti iškart, sumokėdami pilną kainą“, - sakė R. Norvilas.

Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa atlikta 2014 m. kovo mėnesį. Jos metu apklausta 1001 vyresnių negu 18 metų šalies gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Jei daugumos žmogelių piniginėse užsiveistų liekamų pinigų, tuoj pat būtų sugalvoti nauji (pavyzdžiui, "piniginės") mokesčiai, pinigėliai mikliai persikraustytų į valstybės kišenę, ir lietuviams nebereiktų sukti galvos, ką už tuos papildomus pinigus pirkti.

EEE

EEE portretas
apklauskit senjorus kurie sudaro du trecdalius gyventoju !!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių