Ūkininkai įregistravo Lietuvos žemės ūkio ir maisto tarybą

Pirmadienį ūkininkai įregistravo Lietuvos žemės ūkio ir maisto tarybą, taip antradienį žurnalistams sakė Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

„Tai bus juridiškai įtvirtinta Lietuvos žemės ūkio ir maisto taryba. Ji skiriasi nuo kitų asociacijų tuo, kad ten pirmininkai nebus renkami, bus rotacijos principas, o klausimai bus sprendžiami ne balsavimu, bet bendru sutarimu“, - sakė J. Talmantas.

Pasak jo, taryba buvo įkurta ir dėl to, kad vienytų pagrindines žemdirbiškas organizacijas - pieno gamintojų, grūdų augintojų ir kitokias.

„Kai susirenkame ir vyksta balsavimas, mes visada pralošiame, nes dalyvauja ir vynuogių ar sraigių augintojai. Negali žemdirbiškų ūkio profesijų klausimų spręsti tie, kurie augina vynuoges arba sraiges. Tai bus darbinga ir kompetentinga organizacija“, - tikino J. Talmantas.

Jis taip pat pridūrė, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto taryba buvo įkurta anksčiau, tačiau įregistruoti ją paragino pastarieji įvykiai bei, kaip įvardijo J. Talmantas, “ žemės ūkio ministro ir visų ūkininkų puolimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seniai laikas

Seniai laikas portretas
Pakeisti ta pirmininka ,as tik uz saziningus zmones.Sukcius i cype.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių