Ūkio ministerija apdovanojo Lietuvos įmones už sėkmingus veiklos rezultatus

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį jau dešimtus metus iš eilės Ūkio ministerija geriausiems šalies verslininkams įteikė apdovanojimus „Už nuopelnus verslui“. Apdovanojimus už sėkmingas investicijas, eksporto plėtrą, įdiegtas inovacijas, verslumą ir pasiektus rezultatus prisidedant prie šalies ekonomikos augimo įmonėms nugalėtojoms įteikė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, ūkio ministras Evaldas Gustas, žymūs verslo atstovai ir visuomenės veikėjai.

Įmonės ar asmenys apdovanojimu „Už nuopelnus verslui“ įvertinti devyniose nominacijose. Šiais metais pirmą kartą įsteigta nominacija „Regiono verslo lyderis“. Šia nominacija buvo siekiama pažymėti pasibaigusį 2007–2013 m. Europos Sąjungos (ES) finansavimo laikotarpį ir įvertinti pasiektus įmonių rezultatus skatinant regionų augimą. Šioje nominacijoje nugalėjo įmonė „Boen Lietuva“. Bendrovei apdovanojimą įteikė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Elektrėnų savivaldybėje, Kreivonių kaime įsikūrusi įmonė „Boen Lietuva“, gaminanti kietmedžio parketą, pasinaudojusi ES parama, pastatė itin efektyvią termofikacinę elektrinę, kuri leido sumažinti įmonės sąnaudas apsirūpinant šilumos ir elektros energija. Antroje pagal dydį Europoje parketo gamykloje „Boen Lietuva“ dirba daugiau nei 1 200 žmonių. Įmonė į Lietuvą pritraukė investuotojų iš kitų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Šveicarija, Austrija, Norvegija.

Ūkio ministras Evaldas Gustas įteikė apdovanojimą nominacijoje „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“ UAB „Altechna“, kuri  užsiima lazerinės optikos komponentų gamyba ir prekyba, ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. 2013 m. bendrovės produktų eksporto mastas augo daugiau nei ketvirtadaliu (palyginti su 2012 m.) ir siekė daugiau nei 14 mln. litų. Šiemet bendrovės eksportas ūgtelėjo dar 14 proc. ir pasiekė daugiau nei 8 mln. litų.

Į nominaciją „Nauji pramoniniai sprendimai“ pretendavo įmonės, gamybos procesuose įdiegusios naujus, nekenksmingus aplinkai pramoninius sprendimus ir taip padidinusios savo našumą. Apdovanojimas įteiktas UAB „Columbus Lietuva“, kuri 2012–2014 m. sukūrė pažangius pramoninius sprendimus, padedančius efektyvinti įmonių darbą ir gerinti bendrus veiklos rezultatus. Bendrovės sprendimai prisideda stiprinant regionų įmonių konkurencingumą vietinėje ir tarptautinėje rinkoje, mažina regionų ir didžiųjų miestų įmonių atskirtį.

Į nominaciją „Versli moteris“ galėjo pretenduoti ne mažiau kaip dvejus metus sėkmingai verslą plėtojančios verslininkės. Apdovanojimas įteiktas Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos steigėjai Daivai Daugvilienei, kuri aktyviai atstovauja savo vadovaujamai mokymo įstaigai tiek Lietuvos, tiek užsienio asociacijose. 2012 m. moteris įkūrė privačią bendrojo lavinimo mokyklą-gimnaziją Taikomųjų mokslų licėjų. Ši mokykla dirba pagal unikalią programą, grindžiamą humanistinės pedagogikos ir integraliojo ugdymo principais.

Nominacijoje „Inovatyvių sprendimų lyderis“ Ūkio ministerijos apdovanojimu įvertinta Vilniuje įsikūrusi bendrovė „Eltesta“, kuri yra pasaulyje pripažinta matavimo prietaisų, požeminių radarų ir nemetalinių minų ieškiklių gamintoja. „Eltestos“ sukurti ir pagaminti stroboskopiniai oscilografai šiandien užima daugiau nei 2 proc. pasaulinės rinkos. Norėdama išlaikyti ir sustiprinti įgytą konkurencingumą įmonė nuolat domisi atliekamais moksliniais tyrimais, siekdama tobulinti gaminamą produkciją.

Už „Drąsias investicijas“ apdovanota bendrovė „Aurika“, gaminanti pakuotes ir etiketes. Bendrovė į spaudos pramonės technologijas jau pernai investavo 3 milijonus litų, o šių metų pirmąjį pusmetį investavo dar daugiau nei 6,5 mln. litų. Iš viso šiais metais įmonė planuoja investuoti 13,8 mln. litų. Nuo 2012-ųjų bendrovėje buvo sukurta daugiau kaip 100 naujų darbo vietų, iš kurių dauguma skirta aukštos profesinės kvalifikacijos darbuotojams.

DNB bankas apdovanotas nominacijoje „Sėkminga verslumo iniciatyva“ už vykdomą verslumo skatinimo programą „Kuriu verslą“. Per 2013 m. ir 2014 m. pirmąjį pusmetį šia programa pasinaudojo daugiau nei 22 tūkst. besidominčių verslu ir pradedančiųjų verslininkų. DNB banko programa „Kuriu verslą“ yra nuolat plėtojama reaguojant į svarbiausius jauno verslo poreikius.

Į nominaciją „Socialinis inovatorius“ pretendavo įmonės ar organizacijos, įgyvendinusios socialinių inovacijų sprendimus ir juos pritaikiusios savo veikloje. Ūkio ministerijos apdovanojimas įteiktas AB „Šiaulių energija“, kuri įgyvendino pažangiųjų technologijų projektą – naujai pastatytoje Šiaulių termofikacinėje elektrinėje, naudodama biokurą, pradėjo gaminti šilumos ir elektros energiją. Tai padėjo sumažinti šilumos kainą gyventojams. Įmonė baigia įrengti naują biokuro katilinę – tai leis šilumos vartotojams sutaupyti dar apie 8,5 mln. Lt per metus.

Nominacija „Jaunas ir verslus“ – skirta jaunam verslininkui (iki 29 d.), sėkmingai plėtojančiam savo verslą, apdovanoti. Apdovanojimas įteiktas Ugniui Adomaičiui, kuris vadovauja jaunai ir greitai augančiai PVC langų ir durų gamybos įmonei „Aradas ir Ko“. Bendrovė kasmet eksportuoja iki 90 proc. pagamintos produkcijos. Pagrindinės bendrovės eksporto rinkos – Norvegija, Danija ir Švedija.

Per Verslo dienos renginį taip pat buvo įteikti apdovanojimai Ūkio ministerijos aukštųjų universitetinių mokyklų studentų magistro darbų konkurso nugalėtojams, jų vadovams. Šiuo kasmet organizuojamu konkursu Ūkio ministerija siekia paskatinti gabius studentus pasidalyti savo atliktais tyrimais, įžvalgomis ir gautais rezultatais ekonomikos augimo srityje.

Magistro darbų konkurso pirmos vietos laimėtoja tapo Vilniaus Gedimino technikos universiteto magistrė Ieva Macijauskytė ir jos darbo vadovas doc. dr. Aidas Vasilius Vasiliauskas už magistro darbą „Taupiosios logistikos (Lean Logistics) principų taikymo Lietuvos transporto įmonėse galimybių tyrimas“.

Antra vieta skirta Vilniaus Gedimino technikos universiteto magistrei Alinai Kvietkauskienei ir jos darbo vadovui prof. habil. dr. Aleksandrui Vytautui Rutkauskui už magistro darbą „Tvarios investicijų grąžos projektavimas finansų rinkose“.

Trečią vietą laimėjo Klaipėdos universiteto magistrė Indrė Jucikė ir jos darbo vadovė doc. dr. Tatjana Paulauskienė už magistro darbą „Gamtinių sorbentų panaudojimas žaliavinės naftos ir dyzelino surinkimui nuo vandens paviršiaus“.

Magistro darbų konkurso pirmos vietos laimėtojui skirta 5 000 Lt, antros – 3 000 Lt ir trečios – 2 000 Lt. Laimėjusio darbo autoriui skiriama 75 proc., darbo vadovui – 25 proc. premijos sumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute.

Danute. portretas
Taigi Lietuvos pilieciai, Jus "puolate" DNB banka, o pasirodo jis apdovanojamas, matomai kazko nesuprantate...

apie Dau.vilienę

apie Dau.vilienę portretas
Purvina bobutė yra Da.gvilienė. Bėkite, jaunuoliai, kuo toliau nuo jos tos mokyklos. Su tais privatininkais tik liksite be jokių žinių ir tapsite nuolat reketuojami mokėti ir mokėti --- už vietoje žinių į galvas jum grūdamą šlamštą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių