Universali vaiko išmoka kitais metais kyla nuo 60 iki 70 eurų

Universali vaiko išmoka nuo sausio mėnesio kyla nuo 60 iki 70 eurų.

Seimas trečiadienį priėmė tokią Išmokų vaikams įstatymo pataisą, kuri įsigalioja nuo sausio. Už tai balsavo 126 Seimo nariai, susilaikiusių ir balsavusių „prieš“ nebuvo.

Pataisa buvo pakoreguotas universalios vaiko išmokos koeficientas ir vaiko pinigai kitąmet auga dešimčia eurų.

Vaiko išmoka nustatoma pagal bazinės socialinės išmokos (BSI) dydį. Nuo 2021 metų BSI dydis bus indeksuojamas ir didės nuo 39 iki 40 eurų, tad vaiko išmokos koeficientas nustatomas 1,75 BSI dydžio, taip užtikrinant jos augimą nuo 60,06 eurų iki 70 eurų.

Neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams išmoka didės nuo 100 iki 111 eurų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimu, išmokoms vaikams kitiems metams papildomai reikės 63 mln. eurų.

Taip pat Seimas priėmė Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisas nuo kitų mokslo metų skirti nemokamą maitinimą visiems antrokams nepriklausomai nuo šeimos pajamų.

Šiuo metu nemokamą maitinimą gali gauti visi šalies pirmokai ir ikimokyklinukai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nurodo, kad nemokamą maitinimą gaus apie 26 tūkst. antrokų ir tam kitąmet papildomai reikės apie 4,6 mln. eurų, o vėlesniais metais – po 10 mln. eurų.

Nuo šio rugsėjo nemokamą maitinimą jau gauna apie 100 tūkst. arba beveik 29 proc. visų šalies moksleivių.

Įstatymas įsigalioja nuo liepos ir realiai maitinimas bus skiriamas nuo rugsėjo. Nemokamas maitinimas bus skiriamas automatiškai, tėvai galės teikti prašymą jo atsisakyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pijokai

pijokai portretas
ploja atsistoje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių