Uostas piešia ateities kontūrus

Klaipėdos uostas supažindino politikus su šiuo metu numatomomis uosto bendrojo plano koncepcijos alternatyvomis. Nors dar tiksliai nežinoma, kuriuo iš numatomų keturių kelių ateityje bus pasukta, tačiau tikimasi tiek miestui, tiek uostui palankių perspektyvų.

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai buvo supažindinti su uosto ateities planais.

Posėdyje lankęsis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus apžvelgė dabartinius uosto pajėgumus, krovą, pristatė ateities perspektyvas ir Klaipėdos uosto bendrojo plano koncepcijos alternatyvas.

Piešiami keturi keliai, kuriais ateityje galėtų žengti uostas. Vienas jų numato uosto gyvavimą nieko nekeičiant ir nesiplečiant, likusieji – plėtros galimybes tiek miesto pietuose, tiek šiaurėje.

„Pasakyti uostui „stop“ reiškia kristi atgal“, – galimybę atsisakyti uosto plėtros įvardijo generalinis direktorius.

A.Vaitkus pabrėžė, kad numatomi pokyčiai – tik alternatyvos. Dar nėra tiksliai žinoma, kuri jų bus pasirinkta, be to, bus įsiklausoma ir į miesto bei jo bendruomenės poreikius.

„Tai yra labai svarbus žingsnis bendradarbiaujant miestui ir uostui. Mūsų uostas vystosi labai sparčiai. Paskutinių metų duomenys rodo, kad mes turime labai prasmingai žiūrėti į ateitį ir turėti alternatyvų, kaip bus toliau“, – pastebėjo uosto verslo atstovas Benediktas Petrauskas.

Jis antrino A.Vaitkui ir pabrėžė, kad kol kas negalima pasakyti, kuri iš keturių pasiūlytų alternatyvų yra aktualesnė.

Anot B.Petrausko, nuogąstauti dėl galimų uosto planų – anksti. Reikėtų sulaukti vėlesnių dokumentų, mat tai, kas numatoma dabar, nėra nekeičiami planai.

„Mano manymu, gerai, kad kuriamas toks planas, gerai, kad informuojamas miestas. Gerai, kad mes žinome, jog uostas turi savo planų ateičiai. Mes visi turime rūpintis, kad uostas ateityje galėtų augti, užtikrintų ne tik mūsų miesto, bet ir šalies poreikius“, – dėstė B.Petrauskas.

Uosto verslo atstovas pabrėžė strateginio pasekmių vertinimo analizės svarbą. Šiuos vertinimus uostas tikisi turėti jau spalį ir vėl susitikti su miesto vadovais.

„Tada daugiau nagrinės specialistai. Mes, kaip visuomenė, taip pat būsime informuoti ir, tikiuosi, bus priimti teisingi sprendimai tiek uostui, tiek miestui“, – apibendrino B.Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
mūsų žmonės visada tyli ir nesipriešina, nekovoja už savo ir vaikų ateitį?!!!!!!!!

Onute

Onute portretas
Per susitikimą su Melnragiškais, sakė kad jiems šakiai - gal duos sklypelius Karklėj, alia kaip Pajūrio parko direkcija leisis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių